Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.11.2011.
13:11
Vesti A

Svakome je čast da bude selektor

Trener kiparskog Apoela Ivan Jovanović rekao je da je "svakome od trenera najveća čast da vodi svoju reprezentaciju". Niko ga iz FS Srbije nije zvao, a ugovorom je vezan za Apoel još godinu i po dana.

Ivan Jovanović je trenerski hit u Evropi

Rođeni Lozničanin je srpskoj javnosti postao poznat kada je sa Apoelom eliminisao Crvenu zvezdu i Partizan iz kvalifikacija za evropska ligaška takmičenja, a sada je u žiži širom kontinenta, jer je kiparski klub doveo u osminu finala Lige šampiona, kolo pre kraja takmičenja.


Srpski mediji su u potrazi za novim selektorom Ivana Jovanovića svrstali u grupu kandidata, ali je on demantovao u intervjuu za portal Index.hr da je imao kontakte sa ljudima iz FS Srbije...


"Svakome od nas je najveća čast da vodi svoju reprezentaciju. Nisam imao nikakav kontakt sa Savezom, tako da više ni ne mogu da kažem", istakao je 49-godišnji stručnjak.


Upitan kakvi su mu planovi za budućnost, odgovorio je:

"Vezan sam za Apoel ugovorom još godinu i po, a činjenica je da posle četiri i po godine ovde, osvojena tri prvenstva, četiri trofeja u Kupu i ulaska u osminu finala Lige šampiona, teško da mogu postaviti nove ciljeve koji se mogu ostvariti. Limit je blizu, a najvažnije je da sam zadovoljan onim što sam napravio, da postoji rezultat kojim se mogu ponositi i da ću se za desetak, dvadeset godina srećan osvrnuti na ono što sam uradio za Apoel. Naravno da bi voleo da se isprobam u najjačim evropskim ligama, ali tamo vrlo često i rade treneri iz tih zemalja, tako da nije lako stići tamo. Nije mi to opsesija, jer kada voliš fudbal, bilo gde da radiš, dobro ti je, pogotovo ako još možeš da ispuniš neke ciljeve i usrećiš neke ljude".


Apoel je plasman u osminu finala Lige šampiona obezbedio posle petog kola i remija na gostovanju Zenitu (0:0). Još nije doživeo poraz u grupi u kojoj su, pored ruskog predstavnika, i Porto i Šahtjor.

"Smatram da smo vrlo pravilno iskoristili iskustva iz prethodnog učešća u Ligi šampiona pre dve godine. Nismo mnogo toga promenili od tada, a došlo je nekoliko vrlo dobrih igrača koji su nam povećali kvalitet. Vrlo je važna stvar i što smo odlično nastupali u kvalifikacijama, dobar uvod uslov je za dobru priču, da ne govorim koliko nam je samopouzdanje podigla uvodna pobeda u grupi s Zenitom. Svaki novi rezultat ulivao nam je novu snagu i jednostavno smo iz utakmice u utakmicu bili sve bolji. Možda je Apoel sada veliko iznenađenje Lige šampiona, ali na osnovu onoga što smo prikazali na terenu, prolazak u osminu finala apsolutno je zaslužen", podvukao je Ivan Jovanović.

Šta imaju protiv stranaca?


Jovanović ne smatra da su strani igrači u balkanskim klubovima zlo.

 

"Ma, to su gluposti. Na prostorima bivše Jugoslavije vlada generalno mišljenje da svaki klub treba da se osloni na svoje talente, a ne da troši novac na strance. A sada, pitam ja vas, koji je to klub počevši od Dinama, Hajduka, pa Zvezde i Partizana dao priliku nekom svom mladog igraču da se razvije", pita se Jovanović i nastavlja:


"Čim se rodi talent, odigra dve dobre utakmice, odmah svima oči zasijaju jer vide priliku za dobrom zaradom. Niko nije strpljiv niti iko gradi ekipu i budućnost na tim mladićima. Šta onda ljudi imaju protiv stranaca?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online