Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.11.2011.
15:05
Vestionline A

Partizan, Voša i Borac u polufinalu Kupa Srbije

Branilac trofeja očekivano se plasirao u polufinale nacionalnog kupa, pošto su fudbaleri Partizana sa 2:0 pobedili OFK Beograd na Karaburmi. Borac posle penala pobedio Spartak sa 4:2, dok je Vojvodina minimalno slavila protiv Javora 1:0.

Partizan je u prvom ozbiljnijem napadu ka golu ''Romantičara'' postigao gol za 1:0. Centrirao je sa leve strane Volkov, a Lamin Dijara je bio na pravom mestu i udarcem glavom u padu savladao Lukača. Igrao se 6. minut, a ovo je Dijarin čak 10. gol koji je postigao u crno-belom dresu protiv OFK Beograda. 

U 16. minutu smo videli prvi udarac ka golu Radiše Ilića, ali pokušao je Nemanja Nikolić nije bio precizno. Partizan je u par navrata preko Šćepovića pokušao da poveća prednost, ali napadač gostiju nije bio precizan pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Partizana od 1:0.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je u 53. minutu iz igre izveo nedovoljno spremnog Dijaru, a uveo mladog Markovića, koji je samo dva minuta kasnije postigao gol za 2:0. Tek što je ušao u igru mladi Lazar Marković je u prvom kontaktu sa loptom postigao gol. U jednoj gužvi u šesnaestercu petom ga je proigrao Babović, čini se da je Marković bio u ofsajdu, ali je sudija Glođović pokazao na centar.

79. minutu videli smo sjajan potez Lazara Markovića. Pokušao je sa nekih 6-7 metara iskosa sa desne strane da lobuje Lukača, koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. 

Crno-beli na kraju, ipak, rutinski dolaze do pobede nad OFK Beogradom i igraće u polufinalu kupa Srbije.

Lazar Marković u ofsajdu uoči gola OFK Beogradu...?!

U drugom četvrtfinalnom meču, koji je počeo u 13 časova, Borac je u Čačku pobedio Spartak iz Subotice. U regularnom toku meča nije bilo golova, pa su se izvodili penali u kojima se domaćin bolje snašao - 4:2.

Fudbaleri Vojvodine takođe su se plasirali u polufinale Kupa Srbije, pošto su u četvrtfinalu pobedili i eliminisali Javor sa 1:0. Ivanjičani su na "Karađorđu" namučili finalistu poslednja dva izdanja Kupa, ali nisu uspeli da izdrže do penala, pošto je pobedu Vojvodini u 86. minutu doneo Abubakar Oumaru.

U poslednjem meču Crvena zvezda je pobedila Smederevo sa 4:0.

Kup Srbije, 1/4 finala:
OFK Beograd – Partizan 0:2
Dijara 6, Marković
Vojvodina - Javor Habirfarm 1:0
Oumaru 86
Borac - Javor 0:0 (4:2 penali)

Crvena zvezda - Smederevo 4:0 (2:0)
Mezenga 31, 60, Evandro 42, Borha 77

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online