Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 22.11.2011.
14:50
Vestionline, Kurir A

Bosanci sekirama i noževima jurili sudiju kroz šumu

Fudbalski sudija Drago Tabak iz Tomislavgrada za malo je izbegao linč, kada ga je dva kilometra kroz šumu jurila razjarena rulja naoružana noževima, palicama i sekirama, posle odigrane utakmice 14. kola Prve lige FBiH Omladinac - Čapljna (1:1), koja je odigrana u mestu Mionica prošle nedelje, objavio je portal " Relaks Livno".

Ludilo u mioničkoj šumi - sudiju spasili "jataci"

''Od samog dolaska na stadion domaćini na čelu s direktorom Miralemom Kamberovićem i šefom obezbeđenja Huseinom Hurjakovićem su nam dali do znanja da će biti nereda u slučaju da Omladinac ne pobedi, a za koje oni neće odgovarati. A na početku utakmice jedan igrač mi je rekao da će tako biti bez obzira kako se utakmica završila'', ispričao je Drago Tabak.

Tabak kaže da je oko terena bilo dosta naoružanih ljudi, za koje je on tražio da se pomere, jer su vršili pritisak na pomoćnog sudiju Berislava Vrdoljaka.

"Moje težnje su bile objektivno suđenje, ali kada sam video da mi je "glava u torbi", bio sam naklonjen domaćinima'', priznaje Tabak.

Portal "Relaks Livno" piše da je oko 70 minute direktor Omladinca Kamberović je otvorio ulaz s tribina stadiona i dopustio da 20 navijača dođe pred svlačionicu, gde su čekali gostujući tim i sudije posle utakmice.

''Video sam trenera i jednog igrača Čapljine krvave na zemlji. U tom haosu je pet - šest policajaca koji su ostali sa nama sudijma krenulo prema svlačionici. Uz nas je ostao samo jedan pa je to navijačima bila prilika za napad''.

Tabak: Beg u šumu jedini spas


Sudija Drago Tabak ispričao je da je osetio da mora spašavati živu glavu, pa je pobegao u suprotnu stranu od svlačionice u šumu.


''Mislio sam da će pedesetak navijača koji su me progonili odustati kada iziđem van stadiona, ali su nastavili. Trčao sam otprilike 2 kilometra kroz šumu, stigao do nekih kuća, gde me jedna gospođa sklonila u šupu. Na isto mesto su stigli i progonioci, ali su bili usmereni na krivi trag. Ta gospođa im je rekla da sam otrčao dalje. Njen muž me je kasnije uveo u kuću gdje nije dopustio da uđu napadači, koji su se ponovno pojavili sumnjajući da sam tu. Kontaktirao sam policiju i posle dva sata sam ispraćen iz Mionice'', ispričao je svoje stravično iskustvo Drago Tabak.

Utorak 22.11.2011. 14:09
Toliko o Fudbalu u Pederaciji!!
Sreda 23.11.2011. 08:53
A ulog veliki,ulazak u ligu sampiona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online