Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.11.2011.
12:01
P. Živković - Vesti A

Atina je vrh "kule"

"Istina je da sam se ovde mnogo brže snašao nego kad sam iz Hajduka stigao u Beograd, ali ne umem da objasnim zbog čega", kaže srpski vezista.

Vreme radi i za mene i za moju generaciju - Ljubomir Fejsa

Ljubomir Fejsa (23) je prešao dug put i preturio preko glave za nekoliko godina koliko mnogi drugi za čitavu karijeru. Od uspona u Kuli, preko osporavanja u Partizanu, do momka koji je vredeo pet miliona evra...

U Humsku je stigao na insistiranje Ivana Tomića, tadašnjeg direktora Partizana, koji je tvrdio da Srbija odavno nije imala takvog igrača na njegovoj poziciji. Debitovao je za reprezentaciju u onom za njega nesrećnom duelu sa Japancima. Ubedljive pobede se niko ne seća, Fejsa je teško povređen, pauza je bila duga.

Nisam otišao pod pritiskom


Trener Stanojević je pričao da će igru Partizana bazirati na Fejsi. Posle odlaska u Olimpijakos smatralo se da je odlični vezista otišao pod pritiskom.


"Nije to bio pritisak. Posle povrede neophodno je bilo da dođe do nekog novog izazova. Ovo mi dođe kao viša stepenica u karijeri i uliva mi više želje za napretkom u svakom pogledu. Ponavljam, ostaje žal za Partizanom, ali je najvažnije da je došlo do zajedničkog dogovora i da su sklapanjem ugovora sa Olimpijakosom zadovoljne sve zainteresovane strane", kaže Fejsa.

I taman kad se oporavio i očekivalo da ove sezone bude stožer igre crno-belih, usledio je potpuno neočekivan prelazak u Olimpijakos...

"Partizan je klub za koji sam navijao odmalena", poručuje Fejsa.

"Nikada neću zaboraviti period proveden u Humskoj. Naravno da postoji žal zbog odlaska, ali naša situacija je takva da jednom moramo da odemo u inostranstvo. Profesionalac sam, morao sam da napravim iskorak u karijeri".


Bez obzira na ljubav prema crno-beloj boji, nema sumnje da je teže od odlaska Fejsi pao višemesečni oporavak od teške povrede. Stalno su se postavljali novi rokovi za povratak na teren.

"Najvažnije da sam glavu očistio od negativnih misli i da sam svakog dana razmišljao samo o tome kako da najoptimalnije odradim trening. Nisam se plašio nove povrede, trudio sam se da što više ojačam nogu i koleno. Nije bilo nikakvih problema sa psihom, uspeo sam da se potpuno opravim i vratim na teren".


Pred početak kobne sezone i povrede u Japanu, Roma je nudila za Fejsu pet miliona evra. Partizan nije želeo da ga proda...

"Ne razmišljam o tome pošto sam mlad. Druga bi stvar bila da je povreda stigla u poznim godinama. Ovako, nisam ništa propustio što u narednom periodu ne bih mogao da nadoknadim. Mogao sam možda da budem akter Mondijala u Južnoj Africi, ali siguran sam da to nije poslednje SP na koje se Srbija plasirala. Vreme radi i za mene i za moju generaciju".

Možemo u Brazil


Očekuje se da Fejsina generacija povede srpsku reprezentaciju do Mondijala u Brazilu 2014. godine.

 

"To nije pitanje za mene. Tačno je samo da sve zavisi od mojih igara u dresu Olimpijakosa. Ako nastavim u ovom stilu i zaigram standardno u grčkom prvenstvu i Ligi šampiona, ne sumnjam da će poziv u reprezentaciju biti logična posledica. Ima vremena. Na scenu stupa moja generacija koja je igrala na EP u Švedskoj za mlade. Sve nas je više na najvećoj sceni i verujem da dolazi naše vreme", rekao je Ljubomir Fejsa.

Novi početak vezan je za grčki fudbal. Simbolično, Atina je postala vrh kule za nekadašnjeg igrača Hajduka iz - Kule.


"Veoma sam zadovoljan. Saigrači su me sjajno prihvatili i to mi je omogućilo da se brzo uklopim. Kako da bude teško kad uz sebe imate čoveka kao što je Marko Pantelić. On je ikona u Atini i navijači Olimpijakosa se kunu u njega. Našao mi se već na prvom koraku i pomogao da ne osetim promenu sredine. I drugi faktori su značajno doprineli brzoj i efikasnoj adaptaciji, a to su predivan grad i sjajni navijači. Na meni je samo da treniram i pružam što bolje partije. Za sada i to funkcioniše besprekorno".


Razlike između Partizana i Olimpijakosa?
"Nema tu šta da se kaže, a da to nije već poznato. Veliki su klubovi i Partizan i Olimpijakos. Istina je da sam se u Atini mnogo brže snašao i prilagodio nego svojevremeno kad sam iz Kule stigao u Beograd. Ali ne umem da objasnim zbog čega".


Poznata je veza između navijača Olimpijakosa i Crvene zvezde. Fejsa nema problema zbog činjenice da je došao iz Partizana.

"To su stvari na koje ne mogu da utičem, ali za sada nisam imao ni najmanjih problema. Pružam maksimum na terenu, opravdao sam sva očekivanja i to je verovatno uticalo da me i navijači prihvate kao veliko pojačanje za njihov klub".


Mnogi fudbaleri grčki šampionat vide kao priliku da se nametnu nekom klubu u Zapadnoj Evropi.

"Učešće u Ligi šampiona od krucijalnog je značaja i za klub i za nas igrače. Olimpijakos je klub sa velikom tradicijom i bilo bi prosto nezamislivo da igra neko drugo takmičenje osim onog najprestižnijeg. A igranje na velikoj sceni uvek uliva dodatne motive da prevaziđete svoje realne mogućnosti da biste ostavili što pozitivniji utisak na široki auditorijum. Bitno je samo da me zdravlje posluži i povrede mimoiđu, sve ostalo je na meni", kaže Fejsa. 

Poziv selektora ga usrećio


Dobre partije u Olimpijakosu dopale su se i bivšem selektoru Petroviću. Pozvao je Fejsu za mečeve sa Italijom i Slovenijom, ali se, nažalost, odlični vezista povredio u meču sa "azurima".

 

"Iskreno, očekivao sam Pižonov poziv. Nisam, doduše, verovao da će doći tako brzo posle oporavka. Marko Pantelić mi je nagovestio po povratku iz Moskve da bih mogao da se nađem na spisku. Ne mogu vam opisati koliko sam bio srećan i jedva sam čekao trenutak kad će me neko iz saveza zvanično pozvati. Nažalost, povredio sam se, a još gore je što se nismo plasirali u baraž", kazao je Fejsa koji zbog povrede nije putovao sa reprezentacijom u Meksiko i Honduras.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online