Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.11.2011.
11:11 >> 14:54h
Vestionline A

Petrović: Pobeda vraća samopouzdanje

Fudbalska reprezentacija Srbije će noćas u San Pedro Suliju protiv domaćeg Hondurasa pokušati da popravi utisak sa turneje po Americi, a Radosav Petrović priželjkije da predstojeći meč bude početak povratka samopouzdanja u naš nacionalni tim.

"Orlovi" su u pre dva dana poraženi od Meksika sa 2:0, mada iskreno, malo je onih koje je poraz od "sombrerosa" zaboleo u domovini.

Činjenica je da su "orlovi" prevalili ogroman put i da se oseća ogroman umor, ali, kako kaže Radosav Petrović, naši fudbaleri moraju pronaći snagu da bi pobedili Honduras i vratili veru u sopstvene mogućnosti.


"Mnogo se proteklih dana pričalo i pisalo o poverenju javnosti, ali pre svega je važno da se vrati poverenje nas igrača u sopstvene mogućnosti. To je prvi preduslov da bismo imali atmosferu. Nadam se da će od meča protiv Hondurasa početi serija naših pobeda jer su one najbolji lek za sve. Umor je prisutan, dug put smo prešli, suočili se i sa vremenskom razlikom, ali nema traženja alibija. Grb koji nosimo daje ti priliku da doživiš lepe i manje lepe strane, kakve su, nažalost, sada na sceni. Moramo da se koncentrišemo i pronađemo u sebi snagu da pobedimo Honduras", naglasio je fudbaler Blekburna.

Duel na Olimpijskom stadionu nije idealna provera, Hondurašani su navikli da igraju po lošem terenu, veoma su agresivni, često i grubi. Imaju li naši fudbaleri stomak za takvog protivnika.

"Odgovorićemo, moramo da budemo agresivniji nego protiv Meksika", rekao je "div", kako Nikolu Žigića zovu tamošnji novinari.

"Nadam se da ćemo se prilagoditi uslovima u kojima će se igrati. Mislim na veliku vlažnost vazduha i težak teren koji je posledica kiša koje su ovde padale danima. U analizi rivala videli smo da je ekipa Hondurasa zaista kvalitetna, brza, hitra. Ipak, nadam se da ćemo mi biti na nivou, da će biti kvalitetnijeg završnog pasa, više šansi i golova jer mnogo želimo da dobijemo ovaj meč. U drugom poluvremenu protiv Meksika stvari su došle na svoje mesto, to je neki model kako bi trebalo da izgledamo na terenu. Verujem i daćemo sve od sebe da bude bolje, mnogo bolje protiv Hondurasa", istakao je Žigić za sajt FSS.

Andrija Kaluđerović, centarfor Crvene zvezde, ponovio je da ga je poziv u reprezentaciju malo iznenadio.

"Prošle godine sam bio prvi strelac lige, a nisam bio u reprezentaciji. Naravno, sve to nije toliko važno u ovom trenutku. Bitno je da sam tu, da mogu da zaigram i pomognem reprezentaciji. Naišao sam na sjajan prijem svih igrača. Posebno Žigić, kapiten i najiskusniji igrač, pomaže savetima i verujem da ćemo doprineti dobrom rezultatu", rekao je Kaluđerović.

Jugoslavija i Honduras su igrali na SP 1982. i dobili smo ih 1:0, pa smo i jedni i drugi ispali u prvom kolu.

"Dobri su, imaju igrače u velikim klubovima. Igraju slično kao Turci, veoma su brzi", analiziraju nas Hondurašani.

Utakmica se igra od 2.30 časova po našem vremenu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online