Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 12.11.2011.
05:05 >> 11:35h
Vestionline A

Meksiko pobedio Srbiju sa 2:0

Srbija se nije proslavila u prijateljskom meču protiv Meksika na gostujućem terenu - izabranici Radovana Ćurčića loše su započeli duel, loše ga i završili, napustivši teren pognutih glava posle poraza od 2:0 (1:0).

Fudbaleri Meksika proslavljaju prvi pogodak
 

U 3. minutu Salsido je ubacivao loptu u šesnaesterac sa leve strane, šutnuvši je blago, kao da ga je bilo strah da je udari. Na loptu je starotovao i Ernandez ali je nije dotakao, a fudbaleri Srbije su kao muve bez glave leteli u prazno, lopta je putovala, putovala i putovala, golman Stojković ju je pratio pogledom, a kad se setio da treba da interveniše i da pokuša da odbrani mrežu - bacio se u prazno, naravno - a lopta je, brzinom ranjenog puža, rutinski prošla kraj njega i završila u njegovom levom uglu - 1:0 za Meksiko.


Srbija je, posle inicijative domaćina, prvi udarac ka golu Meksikanaca uputila u 7. minutu. Krasić je povukao jednu kontru po sredini terena i kada je došao na dvadesetak metara od gola rivala uspeo je da uputi ne baš jak udarac, koji je golman Meksika lako ukrotio.


Domaći fudbaleri su imali inicijativu, ali sredinom prvog poluvremena naši igrači su se koliko-toliko oslobodili pritiska protivnika, pa su akcije, kojima je uglavnom komandovao Krasić, postale sve opasnije. To se, međutim, nije odrazilo i na rezultat, jer igrači Srbije nisu bili konkretni u završnici, tako da su prave šanse, praktično, stvarali samo Meksikanci.


U 37. minutu Parera je prodro po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i sa desetak metara iskosa uspeo da uputi oštar udarac ka našem golu, ali je Stojković odlično intervenisao i sprečio domaćine da uvećaju vođstvo.


Guardado je imao još bolju šansu za Meksiko u 44. minutu, kada je usred šesnaesterca izbio sam ispred našeg golmana. Domaći fudbaler je sa 12, 13 metara uputio udarac, ali je Stojković pravovremeno istrčao i odlično se postavio, uspevši da skrene udarac Guardada u korner. To je bila i poslednja šansa u prvom delu poluvremenu, koje su domaći zasluženo dobili.


Tempo je opao u nastavku, ali je bilo bitno da Meksikanci nisu, za razliku od početka meča, imali više od igre. Nismo se ni mi proslavili sa šansama, ali je izgledalo da naši fudbaleri imaju bar neku želju da preokrenu rezultat...


Tek u 54. minutu Srbija je uputila drugi udarac ka golu rivala - Ninković je sa više od 25 metara zapretio domaćinu, ali je golman Meksika loptu upućenu u desni ugao njegovog gola skrenuo u korner.


Ulaskom Jankovića, Mrđe i Ljajića u nastavku meča Srbija je dobila na probojnosti, u par navrata smo i zapretili pred golom domaćina, ali to nije bilo dovoljno za izjednačenje. U 77. minutu Mrđa se izborio za šansu, izbio na četiri, pet metara ispred golmana Meksika koji mu je odbranio prvi, pa zatim i drugi udarac, prikrao se tu i Ljajić, ali su naši fudbaleri napravili faul u napadu pa je i ta prilika propala. Nažalost, tom prilikom Mrđa se i povredio, pa je umesto njega u igru ušao Kaluđerović.


I onda, na kraju meča i praktično niotkuda, Meksikanci su nabacili jednu loptu sa leve strane u naš šesnaesterac - u skoku su bili Kolarov i Ernandez - naš fudbaler je tom prilikom bio čvršći u startu, a sudija je procenio da je to bio prekršaj za penal. Kolarov je tom prilikom dobio i drugi žuti karton, pa je Srbija meč završila sa desetoricom igrača...

U svakom slučaju, udarac sa bele tačke je izveo Ernandez - lopta je otišla u Stojkovićevu desnu stranu, on se bacio na levu i u 88. mintu postavljen je konačan rezultat utakmice - 2:0 za Meksiko.

U noći između ponedeljka i utorka Srbija će odigrati drugi prijateljski meč na ovoj turneji, u 2.30 časova po našem vremenu u Hondurasu.

POVEZANE VESTI

Subota 12.11.2011. 10:19
Суноврат се наставља. Главни и одговорни кривац је убуђали председник ФСС Караџић који има ђон образ и патолошку љубав према председничкој фотељи. Такође има и подршку другог Црногорца председника ( државе) па тако здружени са свим осталим непријатељима уништавају Србију и све српско.
Subota 12.11.2011. 10:42
pa mi nemamo zemlju....kako da imamo fudbalsku reprezentaciju.....vrh drzave je oduzeo ponos svakom sportisti koji se bori za Srbiju DS.....ono malo ponosa sportisti izvlache samo zbog srpskog naroda.....a i njega je sve manje.....
Subota 12.11.2011. 11:47
Само су наставили традицију !!! Треба неко да им објасни да су играли фудбалску утакмицу у Мексику , а не таблић !!! Нисам ни очекивао победу , па се зато нисам ни изненадио !!! Ми годинама немамо игру у репрезентацији а и шире , а без игре нема резултата !!! Толико о томе !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online