Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.11.2011.
21:31
Vestionline, B92 A

Bilić: Dugo sanjamo osvetu Turcima!

Reprezentacija Hrvatske u petak od 20.05 časova na 'Turk Telekom' areni u Istanbulu gostuje Turskoj u prvom meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2012.

Fudbaleri Hrvatske spremni za okršaj u Turkoj

Selektor Hrvatske Slaven Bilić optimista je pred meč u najvećem gradu Turske.

"Znamo da Turci imaju dobar tim, ali mi ćemo više pričati na terenu. Igraćemo utakmicu kao da se igra samo jedan meč, kao da nema revanša. Atmosfera u timu je veoma pozitivna i imam dobar predosećaj“, izjavio je Bilić.

Neposredno posle žreba, Bilić je rekao da želi osvetu za poraz od Turske u četvrtfinalu EP 2008. godine.

"Protivnik je jak, ali ne i jači od nas. Tri godine čekamo, sanjamo od tog Beča da im se osvetimo. Turci su najzvučniji protivnik koga smo mogli da dobijemo, ali mi smo kvalitetniji i moramo da prođemo".

Selektor Hrvatske u kombinaciji za tim ima oporavljenog Danijela Pranjića, ali ne može da računa na Ivana Strinića, veznjaka Niku Kranjčara i napadača Mladena Petrića, dok se na nedavnom treningu povredio i Vedran Ćorluka.

"Za Ćorluku smo spremili posebnu zaštitnu čizmu, svi se nadamo da povreda nije teže prirode“, kaže doktor hrvatskog tima Jurica Rakić.

Utakmica se igra 11.11.2011. godine, pa je u centru pažnje bio Dario Srna, igrač ’vatrenih’ sa brojem 11 na dresu.

"Ne verujem u numerologiju. Mi smo pod imperativom prolaska i moramo da damo maksimum kako bismo posle meča mogli u oči da pogledamo navijače, prijatelje i porodicu. Ako damo sve od sebe, plasiraćemo se na EP“, kaže fudbaler Šahtjora.

Oprezno na Hrvate - Gus Hidink

Visoke ambicije ima i Turska, a selektor Gus Hidink kaže da ima spreman plan.

"Prioritet nam je da ne primimo gol, zbog toga je važno da poremetimo njihova dodavanja. Očekujem izjednačenu utakmicu. Obe ekipe imaju talentovane igrače, a na terenu će sve prštati od emocija. Veoma je teško predvideti rezultat u takvim utakmicama. Spremni smo da Hrvatima učinimo veče veoma teškim“, kaže Hidink.


Napadač Trabzona Burak Jilmaz dao je osam golova ove sezone u ligi i na njega će ’vatreni’ morati da obrate posebnu pažnju.

"Ukoliko svi budu igrali kako umeju protiv Hrvata, ja mogu da budem jedan od najopasnijih fudbalera u timu. Učešće na EP je san za svakog igrača, a mi smo u prilici da ga ostvarimo“, kaže Burak.

Napadač Galatasaraja Kolin Kazim-Ričards nije u kombinaciji za tim zbog povrede, a ostali fudbaleri spremni su za dvoboj na Turk Telekom areni, koja ima kapacitet 52 hiljade sedećih mesta.

Revanš se igra u utorak na stadionu "Maksimir“ u Zagrebu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online