Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 10.11.2011.
12:16
E. V. A

"Bio bi to uspeh i srpskog fudbala"

"Zvezda i Partizan su oduvek bili stepenik više za razvoj svih igrača s ovih prostora, verujem da su i oni ponosni na rezultate Crne Gore", kaže Dejan Savićević.

Dejan Savićević optimista pred baraž mečeve

Ostalo je još samo malo do prvog, istorijskog meča reprezentacije Crne Gore, koja u petak u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo igra protiv Češke u Pragu.

Iako najmlađa država u kvalifikacijama, kao drugoplasirana u grupi G, iza Engleske, najjača selekcija "sokolova" uspela je da stigne na korak do podviga - odlaska na šampionat u Ukrajini i Poljskoj 2012. 

Otkad su, 7. oktobra, u odlučujućem duelu pod Goricom odigrali 2:2 sa gordim Albionom, u Crnoj Gori je fudbalska euforija. Karavani navijača, njih oko 3.000, spremaju se za četvrtak ujutro i odlazak u Prag, premda će tek u revanšu, 15. novembra, u slučaju da se u Češkoj izvuče povoljan rezultat, biti atmosfera za priču.


Realne šanse za EP

 

Kolike su šanse Crne Gore da preskoči Češku?

 

"Realno, u procentima - 50:50. Nismo loše prošli u žrebu, izbegli smo Portugal, iako nas nije strah ni od jednog protivnika. I ulaskom u baraž napravili smo veliki rezultat. Nadam se, ipak, da ćemo uspeti u tom velikom i teškom pokušaju da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo realne šanse da se domognemo šampionata, što bi mnogo značilo za naš fudbal, ali i za celu državu", kazao je Savićević.

Upravo to je razlog što se do Dejana Savićevića, predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, ovih dana teško dolazi. Potražnja za ulaznicama je neverovatna - da stadion Budućnosti ima pet puta veći kapacitet, sigurno bi bio rasprodat!

Crna Gora neće biti sama u baražu, nema sumnje da će Srbija navijati za Vučinića, Jovetića i ostale. Kako to komentarišete i koliko Vam je drago zbog toga?

"Drago mi je što je tako. To je potpuno normalno jer i mi navijamo za Srbiju na svim utakmicama kada ona igra. Žao mi je što se "orlovi" nisu plasirali u baraž, nedostajalo je malo sreće, ali biće vremena, glavu gore. Nadam se da će imati sreće u narednom kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine", rekao je Savićević.


Da li bi plasman Crne Gore na Evropsko prvenstvo bio veliki uspeh crnogorskog, ali i srpskog fudbala jer je većina vaših reprezentativaca prošla i kroz srpske klubove, odnosno počela karijeru u Srbiji?

"Istina je da imamo nekoliko igrača koji su iz različitih razloga počeli da igraju fudbal u srpskim klubovima. To i ne čudi s obzirom na to da su Crvena zvezda i Partizan oduvek bili stepenik više za razvoj svih igrača s ovih prostora. Verujem da su i oni ponosni na uspeh Crne Gore u ovim kvalifikacijama", istakao je Savićević.

Četvrtak 10.11.2011. 13:07
you just a small town in Serbia, small town in Serbia...
Četvrtak 10.11.2011. 15:18
a sto bi srbi navijali za taj ne bas prijateljski narod?
Četvrtak 10.11.2011. 15:18
a sto bi srbi navijali za taj ne bas prijateljski narod?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online