Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.11.2011.
12:04
Vestionline, mozzartsport.com A

Dušan Basta: Ovo je moje vreme

Mirni momak iz Padinske skele, Dušan Basta, ipak je pod skutima iskusnog trenera Udinezea Frančeska Gvidolina doživeo igračko vaskrsnuće, pa kompletan fudbalski auditorijum na "čizmi“ ustaje na pomen njegovog imena.

Dušan Basta: Samo je važno da nisam povređen

Posle silnih pehova, pozajmice u Lećeu i stradanja Ahilove tetive, Dušan Basta, mada to za sebe nikada neće javno reći, trenutno je jedna od najvažnijih karika zahuhtalog Udinezea. O tome govore i komentari oštrih kolega s Apeninskog poluostrva, prema čijem mišljenju je nekadašnji odlikaš omladinske škole Crvene zvezde najbolje ocenjeni igrač tima s Frijulija.

Međutim, i danas, kada je dobre igre u ovoj sezoni naplatio novim četvorogodišnjim ugovorom s Udinezeom, desni bek ne zaboravlja lekciju koju je naučio tokom dana mučne rehabilitacije.

"Ovo je možda i najbolji period u mojoj karijeri. Posle dve opracije Ahilove tetive postavljalo se pitanje da li ću uopšte moći da igram fudbal na ovako visokom nivou, a igram zaista dobro. Timu isto ide sjajno, ali to mi uopšte nije bitno", kaže za "mozzartsport" Dušan Basta. 

Basta napominje da mu je posle svega najvažnije zdravlje.

"Nije mi ni bitno da li sam u formi ili ne, samo je važno da nisam povređen. Zar treba da vam objašnjavam kako sam se osećao tokom skoro dvogodišnje pauze? Srećom, uz mene je bila porodica, pogotovo supruga Duda koja mi je davala snagu da istrajem. Evo, dok vam ovo govorim, shvatam šta je sudbina. Moj kum Boško Janković prošao je kroz slične probleme, a doživeli smo da se vratimo u isto vreme, da dokažemo da nismo još za precrtavanje", smeje se Basta, iako če zbog problema sa primicačem, ni izbliza toliko ozbiljnog, propustiti prijateljske utakmice Srbije sa Meksikom i Hondurasom.

Ove sezone Basta je skupio osam prvenstvenih utakmica, dao dva gola i nametnuo se kao neko bez koga Gvidolin ne može.


"Ekipa je stvarno dobra, a niko nije očekivao da ćemo tako startovati u Kalču. Iz svake linije tima otišao nam je najznačajniji igrač, tu mislim na Sančeza i Inlera. Međutim, očigledno je da nas je Gvidolin skockao, prija nam rad s njim. Zna da izvuče ono najbolje od ove ekipe Udinezea. Nije fraza, niti nešto što ste već čuli - baš smo zdrava sredina, privatno se družimo.

To očigledno daje rezultate, zato ćemo se potruditi da ostanemo u vrhu, a u Ligi Evrope odemo što dalje. Malu mrlju na ovogodišnje rezultate bacio je ovaj poslednji poraz od Atletika, ali imamo sedam bodova i izgledne šanse da odemo dalje u Evropi".

Bastin pečalbarski drug je i sjajni slovenački golman Samir Handanović, koji je uz Dareta Vršiča presudio "Orlovima" u Mariboru odbranivši penal Nemanji Vidiću.


"Malo smo razgovarali o toj utakmici. Odlični smo drugovi, ali nije on od onih koji će peckati i šaljivo me prozivati. O tome šta se dešavalo u Mariboru razgovarali smo dva minuta. Samir je takav, surovi profesionalac, odradi utakmicu najbolje što može i ide dalje", kaže Basta.

Po slovu novog ugovora, crno-beli dres nosiće do 2016. godine.


"Ovde sam pronašao sebe. Klub je stabilan, a i porodici prija okruženje. Grad je pravi za porodičan život. Supruga Duda i ćerke Mia i Sofija uživaju... Nema potrebe da razmišljam o promeni sredine. Stvarno sam srećan", smatra Basta.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 20:44
strašan potencijal bio,za sami svjetski vrh na toj poziciji.tih godina je benfica nudila 6 mil.eura za njega,ali ovi iz zvezde odbiše računajući da će rasti cijena a ono i bi rasla da ga nije lom ruke zamalo uništio kao igrača.drago mi je zbog njega i mislim da za njega mora biti mjesta u reprezentaciji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online