Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.11.2011.
12:04
E. V. A

"Orlovima" treba ratnik

"Fin sam i vaspitan, instinktivno sam onako reagovao braneći saigrača", kaže fudbaler koji je udario huligana na terenu u Rumuniji.

Karate potez kojim je štoper Steaue Novak Martinović (26) patosirao navijača Petrolula, koji je na nedeljnoj utakmici rumunskog prvenstva, igranoj u Ploeštiju, napao njegovog saigrača Georgea Galamaza, obišao je fudbalski svet brzinom svetlosti, a Srbinu doneo popularnost među navijačima na različitim meridijanima.


Na zgražavanje većine, rođeni Beograđanin "zaradio" je isključenje svojom reakcijom, nekoliko dana nad njim je "lebdela" opasnost duže suspenzije, ali, srećom, disciplinska komisija rumunske lige odlučila je da mu izbriše opomenu, pa će Martinović moći da pomogne nekadašnjem prvaku Evrope i u narednim mečevima.

Martinović je tek po objavljivanju odluke FS Rumunije dobio dozvolu kluba da javno govori o ovim dešavanjima.

Kako može da se oseća momak o kojem poslednjih dana pričaju cela Srbija, Rumunija, a i mnogi širom Evrope?

Hvala navijačima


Već drugi put u samo godinu dana navijači Steaue traže da Martinović bude kapiten, ovog puta zbog hrabrosti. Trener je, međutim, odlučio da ništa ne menja, a naš fudbaler se slaže s njim:


"U krizi smo rezultata i ne bi nam nikakva promena odgovarala, posebno sada kada smo svim srcem jedan uz drugoga. Hvala navijačima Steaue na svemu. Nadam se da ću im se odužiti dobrim igrama".

"Osećam se umorno", kaže kroz osmeh Martinović.

"U poslednje vreme imamo utakmice svakog trećeg dana, pa i ne stižem da osetim bilo šta drugo, a kamoli neku euforiju zbog toga što se moje ime toliko pominje. Ne čitam novine, ni rumunske, ni one iz Srbije, pa sam malo van svega. Vidim samo ono šta mi prijatelji nalepe na Fejsbuk profil".

Martinović sigurno nije sanjao ovakvu vrstu popularnosti.


"Kada si klinac, sanjaš o nekoj popularnosti, a kada porasteš, imaš neke druge snove. Ne mogu da kažem da mi ne prija interesovanje medija, ali trudim se da ostanem na zemlji i znajući sebe, uspeću u tome".


Većina običnog sveta bila je na strani hrabrog Srbina, ali u Rumuniji je bilo i onih kojima se nije dopao Martinovićev potez.

"Svako ima prava na svoje mišljenje. Nikada ne treba osuđivati one koji ne misle kao mi. Ne bi bilo dobro kad bismo svi mislili isto. Njihovo je pravo da imaju drugačiji stav i ja nemam problem s tim. Mislim da sam postupio ispravno i najvažnije mi je da mogu sebe da pogledam u ogledalu".


Huligan hoće da ga tuži

 

Šta je presudilo da disciplinska komisija "obriše" Martinovuću crveni karton?


"Zaista ne znam. Nisu mi obrazložili u klubu. Samo su mi rekli da sam bez suspenzije. Ranije je bila dilema da li je u pitanju samoodbrana ili ne. No, najvažnije je to da je meč registrovan 3:0 za Steauu i da ćemo i ja i golman Razvan Stanka moći da igramo. Jedino što sam čuo jeste da taj lik namerava da me tuži za fizički napad. Videćemo šta će biti s tim", kaže Martinović.

I ljudi na ulicama Bukurešta uglavnom reaguju pozitivno, pozdravljaju, čestitaju, kaže Novak i ističe jedan primer:

"Desilo mi se da mi priđe momak kojeg prvi put vidim i da me izgrli kao brata koga nije sreo dvadeset godina. Još nisam naleteo na nekog ko bi me osudio".


Martinović kaže da se boji novog odlaska u Ploešti.


"Nisam ja nikoga napao. Taj dečko je upao na teren i udario mog saigrača. Nemam razloga da se bojim".


U Srbiji su mnogi navijači počeli da preporučuju Martinovića za našu reprezentaciju. On se slaže s konstatacijom da je "orlovima" potreban ratnik.

"Da, "orlovima" treba ratnik. Svakom timu, reprezentaciji, sportu, potrebna je ta vrsta igrača. Jesam borac, a da li sam za "orlove" neka odluče u Savezu".


Svojataju te i Crnogorci. Hoće li biti novog "rata" s njima, kao što je bilo oko Vladimira Volkova?

"Neće. Novak Martinović ima jedan san sa kojim je rođen i ako se on ostvari biće divno, a ako ne - bilo je lepo sanjati ga".


Novak Martinović ima 26 godina, rođen je u Beogradu i počeo je u Partizanovoj omladinskoj školi. U profesionalnoj karijeri prethodno je igrao za BSK Borču, OFK Beograd, Smederevo i Panduri. U slavnoj Steaui je od 2010. godine, odigrao je 18 prvenstvenih mečeva i postigao dva gola. 

Saigrač izbegao fatalan udarac


Martinovićevi saigrači se polako oporavljaju posle incidenta u Ploještiju.

 

"Galamazu je slomljena kost i van terena će biti mesec i po dana. Možda će se vratiti malo ranije sa specijalnom maskom. Inače, doktor nam je rekao da je udarac mogao da bude fatalan da je bio neki centimetar ka slepoočnici", kaže Srbin i dodaje za drugog saigrača:

 

"Ciprijan Tatarušanu pogođen je petardom i ima opekotine po leđima, ali su one sanirane i biće OK".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online