Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.11.2011.
11:17
E. V. A

Skromni heroj

Srbin iz Goražda najpre uveo Poljake u Ligu Evrope, a u četvrtak sa dva pogotka protiv Rumuna overio plasman u šesnaestinu finala.

Izveštaji sa mečeva Lige Evrope, kad je učinak srpskih fudbalera u pitanju, počinju da se ponavljaju iz kola u kola. Miroslav Radović, nekadašnji fudbaler Partizana, ponovo je zablistao u dresu poljske Legije protiv rumunskog Rapida.

Pre dve nedelje doneo je svom timu tri boda u Bukureštu (1:0), a sad je sa dva gola odlučio pobednika u Varšavi (3:1) i obezbedio svom timu "evropsko proleće" dva kola pre kraja takmičenja.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, inače rodom iz Goražda, već šest godina je član Legije, ali mu je ovo bez sumnje sezona karijere. Igra sjajno u tandemu sa zemljakom Danijelom Ljubojim i već je postigao 11 golova u tekućoj sezoni, četiri u šampionatu Poljske i čak sedam u Evropi. Trenutno je treći strelac Lige Evrope, iza Suareza iz Anderlehta i Džonsona iz Fulama.

Iako ga navijači na Pepsi areni, saigrači i mediji "dižu u nebesa", momak rođen pre 27 godina stoji na zemlji.

"Nisam heroj kao što kažu. Ceo tim je zaslužio pohvale. Trenutno vladam fudbalom, ali Filipo Inzagi je nekada to radio na svakoj utakmici, pa nikome to nije bilo neobično", rekao je Radović za poljske medije.


Srbin je ove sezone, takođe u Evropi, već jednom postigao dva gola na jednoj utakmici, i to protiv moskovskog Spartaka u revanšu plej-ofa kvalifikacija. Njegovom zaslugom tim iz Varšave je, dakle, i ušao u grupnu fazu Lige Evrope i opet je zahvaljujući njemu otišao korak dalje, u šesnaestinu finala.

Radović kao da se pretplatio da bude "meč viner". Navijači Partizana sa setom se sećaju njegovog gola u finišu utakmice protiv Dnjipra koji je pre šest godina odveo crno-bele u osminu finala tadašnjeg Kupa UEFA.

"Sa Partizanom sam imao već iskustvo da igram u nokaut fazi, dogurali smo čak i do osmine finala. Nadam se da se ovoga puta nećemo zaustaviti na ovome i da ćemo "trajati" u Evropi što duže", kaže Radović. 

Proslava uz pivo


Miroslav Radović je posle utakmice ovacijama pozdravljen od navijača. Nisu izostale ni čestitke saigrača i i članova stručnog štaba...


",Posle utakmice trener nam je čestitao na pobedi i plasmanu, rekao nam je da je ponosan na nas. Sada nas očekuje meč u prvenstvu protiv Jagelonije, a onda 12 dana pauze, pa ćemo se lepo odmoriti i proslaviti ovaj uspeh. Ali, mislim da smo zaslužili da i pre toga nazdravimo pivom. Ne mogu a da ne pomenem naše navijače, sjajni su, i njima pripadaju velike zasluge za pobedu", dodao je ushićeni Mire.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online