Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.11.2011.
11:08
E. V. A

Tadić za Srbiju i novi ugovor

Mladi Srbin postigao jedan od najbržih golova ove sezone u Holandiji i Evropi, a asistecijom zaokružio sjajnu igru svog tima.

Dušan Tadić: Zadovoljan sam igrama

Fudbaleri slavnog Fejenorda, šampion Evrope iz daleke 1970. godine, priredili su novo razočaranje armiji navijačima, pošto su na gostovanju u Groningenu doživeli pravu katastrofu - 0:6!


Videlo se već od prvog minuta meča na stadionu Euroborg da se gostima iz Roterdama ne piše dobro, a glavni krivac za to je Srbin Dušan Tadić, koji je postigao jedan od najbržih golova ove sezone u Holandiji, pa i Evropi.

Nekadašnji član novosadske Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije, već u 45. sekundi je zatresao mrežu golmana Muldera i najavio katastrofu gostiju. Tadić je prošle sezone poneo titulu kralja asistencija u Holandiji, a i protiv Fejernoda je potvrdio da je u ovom segmentu jedan od najboljih igrača Eredivizije pošto je u 90. minutu asistirao saigraču Suku za konačnih 6:0!

Tadiću je to bila već četvrta asistencija od početka sezona i uz tri postignuta gola jedan je od najkorisnijih igrača u Holandiji.

Iz Srbije stiže najava da će konačno ponovo dobiti poziv u A reprezentaciji. Za nacionalni tim je debitovao 2008. u prijateljskom meču u Poljskoj i u međuvremenu odigrao još samo jednu utakmicu (prošle godine u Japanu), a sad bi trebalo da zaigra na novembarskoj turneji protiv Meksika i Hondurasa.


Istovremeno iz Groningena najavljuju da će 22-godišnjem Srbinu ponuditi novi ugovor. Zeleno-beli su letos već odbili primamljivu ponudu Tventea za Tadića, koga želi da zadrže u svojim redovima još duže od aktuelnog ugovora, koji mu ističe na leto 2013. 

U Evropi su lane više golova od Tadića saigračima pripremili samo Mesut Ozil (Real) i Lionel Mesi (Barselona).


"Zadovoljan sam igrama. Ne moram po svaku cenu da budem najbolji asistent u ligi, ali ponovo mi je dobro krenuli i mogu da konkurišem za prvo mesto. Bitno je da tim ostvaruje planirane rezultate", rekao je Tadić.

Mrđin prvenac


Lepa vest stiže i iz Švajcarske. Srpski reprezentativac Dragan Mrđa postigao je prvi prvenstveni gol u dresu Siona posle oporavka od povrede. 


Sion je na svom stadionu savladalo ekipu Tuna sa 2:0, a nekadašnji kapiten Vojvodine postavio je konačan rezultat u 74. minutu.
Za Sion je u finišu meča zaigrao i drugi Srbin, Goran Obradović.

 

Lane opet dao gol

 

Milan - Lane Jovanović postigao je svoj četvrti gol ove sezone u dresu Anderlehta u Župiler ligi, a vodeći tim Belgije je sa ubedljivih 4:0 savladao goste iz Lira.
Jovanović je postigao gol u 9. minutu kad je poklon gostujućeg defanzivca pretvorio u vodeći pogodak na meču. Za goste je celu utakmicu odigrao Miloš Marić, nekadašnji vicešampion Evrope sa našom mladom reprezentacijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online