Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 26.10.2011.
20:04
Vestionline A

Partizan lagano sa Metalcem u Kupu

Fudbaleri Partizan plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u Beogradu pobedili Metalac iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:1 (2:0).

Strelac dva gola - Zvonimir Vukić

Pred 2.000 gledalaca Partizan je bledunjavom igrom ostvario devetu uzastopnu pobedu u domaćim takmičenjima, a igrač meča ponovo je bio veteran Zvonimir Vukić koji je postigao prva dva gola.

Gosti su vratili neizvesnost početkom drugog dela preko Simovića, a i pored jalove igre u nastavku, Partizan je u poslednjem minutu stigao i do trećeg gola preko Stefana Babovića.

Aleksandar Stanojević šansu je dao igračima sa manjom minutažom. Radiša Ilić je stajao na golu, u odbrani je debitovao Anderson Markeš, svoj prvi start u ekipi Partizana imao je David Manga, dok se u prvi tim vratio Eduardo.

Već posle deset minuta Partizan je praktično obezbedio plasman u četvrtfinale pošto je poveo sa 2:0. Iako je mnogo kritikovan tokom ove polusezone, posebno od navijača, dvostruki strelac bio je Zvonimir Vukić koji je tako stigao do petog pogotka na poslednja tri meča.

Ipak, da se neće tako lako predati, gosti su pokazali u 50. minutu kada je Srđan Simović savladao golmana Radišu Ilića i smanjio na 2:1. On je prvi fudbaler koji je zatresao mrežu Partizana u Humskoj 1 u domaćim takmičenjima.

Stanojević je ubrzo izvršio dvostruku izmenu - Manga je završio svoj debi pošto ga je zamenio Stefan Babović, dok je Jovančića zamenio Lamin Dijara. Domaći tim je u sudijskoj nadoknadi stigao do trećeg gola, pošto je rezervista Babović posle odlične kontre sa pet metara savladao Živkovića za konačnih 3:1.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale fudbalskog Kupa Srbije, ali da su njegovi igrači "sami sebi napravili" problem kada je Metalac dao gol.

"Zadovoljan sam pobedom, naravno, jer smo se plasirali u četvrtfinale kupa. Nisam zadovoljan jer smo sami sebi napravili problem kada smo primili gol. U Kup utakmicama favoriti imaju problem što drugi tim uvek može da rizikuje, ali smo prošli dalje", rekao je Stanojević novinarima.

Trener Metalca Jovica Škoro rekao je da je njegova ekipa igrala dobro, ali da je ispala "naivna".

"Dok smo se opasuljili, bilo je 2:0 za Partizan. Primili smo dva gola na brzinu, što je dokaz da smo naivna ekipa. Solidno smo igrali, pokušavali smo kontrama da ugrozimo gol protivnika i to nam je jednom uspelo", rekao je Škoro.

U danas ranije odigranim mečevima Kupa Srbije - Vojvodina je prošla dalje nakon preokreta u Inđiji 1:2, OFK je deklasirao Kolubaru 4:0, Javor je u poslednjem minutu izjednačio u Jagodini (1:1) i prošao na penale, a sa bele tačke plasman u četvrtfinale obezbedili su još Spartak, Smederevo i čačanski Borac.

Sreda 26.10.2011. 20:27
E ovo je objektivan tekst, a pazite naslov u "Pressu": "Partizan strepeo za pobedu protiv Metalca u kupu". Pa sad vi vidite kakve su to novine. Partizan pobijedio 3:1, a jedan, douše poluprofesionalni, populistički, tendenciozni "Press" koji je Stanojevića smijenio najmanje 10 puta piše potpuno suprotno!
Četvrtak 27.10.2011. 05:06
Partizan je igrao zaista lose...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online