Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.10.2011.
16:11
Vestionline A

Najbržih Top 10 het-trikova Evrope

Predstavljamo vam listu od deset najbrže postignuta tri gola od strane jednog igrača, koji su se ikada dogodili na terenima u Evropi.

Kada je Milan u nedelju gubio od Lećea sa 3:0 malo ko je mogao da zamisli da će ekipa Masimilijana Alegrija uspeti da preokrene meč u svoju korist i na kraju pobedu. Ipak, Kevin Princ Boateng je sa tri gola uspeo da donese trijumf svom timu od 4:3.

Kevin Princ Boateng
Reprezentativac Gane i igrač sredine terena Milana je postigao het-trik za svega 14 minuta, a mi vam zbog toga predstavljamo deset najbrže postignutih het-trikova u istoriji evropskog fudbala koji su se desili ispod petnaest minuta.

Na desetom mestu je naravno Kevin Princ Boateng sa tri gola za 14 minuta i to je najbrži het-trik ove sezone u Evropi. Njegovi golovi dobijaju na težini ako se zna da je u igru ušao sa klupe kada je Milan gubio sa 3:0, a njegovi pogodci su inspirisali roso-nere da preokrenu i pobede sa 4:3.


Marko Van Basten je na poziciji 9. Holanđanin je postigao jedan od najboljih golova u Ligi šampiona ikada i to protiv Geteborga. Basten je postigao sva četiri gola na meču, a tri komada su stala u 10 minuta.


Ole Gunar Solskjer je na osmom mestu sa het-trikom za deset minuta. Solskjer je u dresu Mančester junajteda zabio tri komada na gostovanju Notongem forest, a “đavoli” su slavili sa ubedljivih 8:1. Iako nije najbrži het-trik, Solskjer je postigao četiri gola za 12 minuta i to je još jedan rekord.

Na sedmom mestu našao se Laslo Kiš, reprezentativac Mađarske, koji je na Mondijalu daleke 1982. Godine postigao het-trik za svega sedam minuta. Mađari su deklasirali El Salvador sa 10:1, a Kiš je tri gola postigao u 69. 72. i 76. minutu.

Šesti na listi najbržih het-trikova je Džermejn Defo sa tri komada za sedam mninuta. Defo je u dresu Totenhema slavio protiv Vigana sa 9:1, a njegov het-trik je drugi najbrži u istoriji Premijer lige. Defo je meč završio sa pet postignutih golova.

Fenomenalni Holanđanin

Marko Van Basten je i na petoj poziciji, pošto je za šest minuta uspo da postigne het-trik u Seriji A na meču protiv Atalante. Milan je te sezone bio šampion Italije, a Marko Van Basten je postigao 25 golova na 31 utakmici.


Španac David Vilja se nalazi na četvrtoj poziciji najbržih het-trikova, pošto mu je trebalo svega pet minuta za tri gola. Vilja je u dresu Valensije bio najistureniji napadač protiv Atletik Bilbaa i deset minuta pre kraja meča je bio 0:0 na semaforu. Vilja je uspeo sam da slomi otpor domaćina i sa tri gola u razmaku od pet minuta donese Valensiji pobedu.


Na trećem mestu je Robi Flauer sa tri gola za četiri minuta i to je najbrži het-trik u istoriji Premijer lige. Robiju je trebalo tačno četiri minuta i 33 sekunde da se tri puta upiše u listu strelaca 1994. godine u pobedi Liverpula nad Arsenalom rezultatom 3:0.

Gerd Miler je na poziciji dva sa tri postignuta gola za četiri minuta. Miler, koji je u karijeri postigao preko 600 golova, zabio je het-trik u pobedi Fortune iz Dizeldorfa protiv minhenskog Bajerna sa 6:5. Na žalost Miler je bio na strani poražene ekipe.

Prvo mesto ubedljivo drži Tomi Ros i to još od 1964. godine. Ros Kauntri je pobedio Neirn Kauntri sa 8:1, a Tomi Ros je tri gola postigao za 90 sekundi. Ne samo da je postigao het-trik za minut i po, već je to uradio sa svega 18 godina i na tom meču je stao na broju od sedam postignutih golova. Najzanimljivije od svega je što je ovaj najbrži het-trik ubeležen u Ginisovu knjigu rekorda tek 40 godina kasnije.

Na ovoj listi trenutno nema Kristijana Ronalda jer je ovo TOP 10 lista, a Ronaldo je postigao tri gola u subotu za 15 minuta i bio bi na 11. Poziciji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online