Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.10.2011.
12:04
E. V. A

Znamo kako da budemo najbolji

"Ambicije Čelzija uvek su najveće, jurišaćemo na titule i u Evropi i u Engleskoj, ali tek od februara će početi rasplet i bitke u kojima će se lomiti sezona", smatra srpski defanzivac.

Branislav Ivanović: Svako takmičenje je važno

U brojnoj eliti srpskih fudbalera koji su ove sezone startovali u Ligi šampiona, jedan od onih koji imaju najviše prava da se nadaju da će 19. maja 2012. igrati za trofej na minhenskoj Areni definitivno je Branislav Ivanović (27).


Defanzivac londonskog Čelzija i reprezentativac "orlova" ne želi da se bavi prognozama i predviđanjima, ali je nedvosmisleno poručio da je njegova ekipa, predvođena novim trenerom Viljaš-Boašom, favorit Grupe E i da će ponovo jurišati na titulu u Ligi šampiona, kojoj je Čelzi najbliži bio u maju 2008. godine, kada je u finalu u Moskvi nesrećno posle penal ruleta poražen od Mančester Junajteda.

Čelzi jači nego prošle sezone


Ovog leta Čelzi je kvalitetno pazario, utisak je da ste se dovođenjem Mate, Meireleša i Lukakua pojačali baš na pozicijama gde je trebalo.
"Slažem se. Doveden je profil igrača kakav nam je bio potreban, pogotovo zato što nam je bilo potrebno osveženje, naročito u veznom redu. Sada imamo veći fond kvalitetnih fudbalera i uz dobar rad i prilagođavanje novajlija, bićemo na višem nivou nego prošle sezone".

Čelzi je ove sezone u grupi sa Bajerom iz Leverkuzena, Valensijom i Genkom.

"Imamo izuzetno tešku grupu u kojoj će biti potrebno mnogo napora da bi se obezbedio plasman u osminu finala. Činjenica je da smo blagi favoriti i od te uloge ne bežimo, ali svi ostali rivali imaju kvalitet i ambiciju da se uključe u konkurenciju najboljih, među 16 timova koji će takmičenje nastaviti dogodine u nokaut fazi. To je još jedna otežavajuća okolnost i svesni smo da nas čeka žestoka borba u naredna tri meseca", smatra Branislav Ivanović.

To je potvrdila i teška pobeda na startu protiv "farmaceuta" iz Leverkuzena (2:0), kao i remi u Valensiji (1:1) u drugom kolu.


"Prva utakmica u Ligi šampiona je uvek veoma važna, a nama se namestilo da je igramo protiv izuzetno jakog rivala. Iako smo pobedili, bilo je potrebno da uložimo mnogo truda da stignemo do bodova. Bajer je potvrdio da je reč o izuzetno čvrstoj ekipi koja zna da igra takmičarski, na rezultat, uostalom, kao i svi nemački timovi. A šta tek reći za Valensiju, jednu od najboljih španskih ekipa i redovnog učesnika Lige šampiona. Potvrdili su da igraju napadački fudbal, na tehničkom planu su odlični i uz nas imaju najveće šanse da prođu grupu".


Sledi dvomeč sa Genkom, koji je u kvalifikacijama eliminisao Partizan. Prvak Belgije je autsajder grupe...

"Pre bih rekao da imaju najmanje izglede, jer u Ligi šampiona autsajdera nema. Čim je neko došao među 32 najbolje ekipe na kontinentu, znači da ima kvalitet i da nikako ne sme da bude potcenjen. O Belgijancima znam najmanje, ali je sigurno da su tvrda ekipa koja će želeti da pokvari račun rivalima u grupi".

I ostale grupe su zanimljive, pitanje je koja je najteža?

"Smatram da je to Grupa A u kojoj su Bajern, Mančester Siti, Napoli i Viljareal. Čini mi se da je kvalitet prilično ujednačen i da će biti neizvesno do kraja, baš kao i u Grupi F u kojoj su Arsenal, Borusija iz Dortmunda, Olimpijakos i Marsej. Međutim, sezona je duga, igraju se i domaća takmičenja, tako da je veoma nezahvalno sada procenjivati šta bi sve moglo da se dogodi".


U srodstvu sa zvezdašima


Bane Ivanović je odrastao u Sremskoj Mitrovici i sa majčine strane je u srodstvu sa nekadašnjim fudbalerima Crvene zvezde, Đorđem Milovanovićem i njegovim sinom Dejanom, koji se prošle sezone vratio na "Marakanu" iz francuskog Lansa, a ove sezone igra u Grčkoj za Panionios.

Ivanović nije želeo da ističe favorite za osvajanje Lige šampiona.

"Ne volim da se bavim prognozama i uvek u životu idem korak po korak. I Liga šampiona mora tako da se igra, pa ne bih da u ovom trenutku procenjujem šta i koliko može koji tim. O favoritima možemo da pričamo tek posle Nove godine, kada prođe žreb za osminu finala. Dotad, ekipama je za uspeh najvažnije da dobijaju mečeve kod kuće. Očekujem da svi favoriti s manje ili više problema mogu da prođu grupu i verujem da će tako i biti. Ali tek u februaru kreće ono pravo, mečevi u kojima ne postoji pravo na grešku i kada se igra zaista vrhunski fudbal".


Kad je reč o debitantima u Ligi šampiona, defanzivac Čelzija ima svog favorita.

"Ako se ne varam, ove sezone ima mnogo novajlija, šest ili sedam, ali uopšte nema dileme od koga se očekuje najviše - to je sigurno Mančester Siti. Nisu dobro startovali, ali imaju veoma širok izbor kvalitetnih igrača, a to je najvažnije kada se igra duga sezona na tri ili četiri fronta istovremeno. Definitivno, od njih očekujem mnogo ove sezone, na svim frontovima".


Na kraju, ambicije Čelzija. Šta je ove sezone prioritet, da vrati titulu u Premijer ligi ili da napadne pehar Lige šampiona?

"Nema prioriteta, svako takmičenje je važno i u svakom želimo da doguramo što dalje. Nijedna od vodećih ekipa se ne odriče trofeja, pogotovo na početku sezone, pa je isti slučaj i s nama. Jurišaćemo na titule i u Evropi i u Engleskoj, ali kao što rekoh, tek od februara će početi rasplet i bitke u kojima će se lomiti sezona. Ambicije Čelzija uvek su najveće", poručio je Ivanović.

Igramo i za našu zemlju


Ne pamti se kada je Srbija u sezoni u kojoj nema predstavnika imala ovoliko fudbalera u Ligi šampiona kao sada. Čak 18 igrača raspoređenih u 12 ekipa, što praktično znači da svaki treći učesnik ima bar jednog Srbina u timu.

 

"To je velika stvar za srpski fudbal, uspeh koji mnogo znači. Drago mi je što nas ima toliko i bez obzira na to što igramo za inostrane ekipe mi predstavljamo i našu zemlju u Ligi šampiona. Iskreno se nadam da će mnogi od nas biti uspešni".

 

Kasno je za kritike


Kad je reč o fijasku nacionalnog tima u kvalifikacijama za EURO 2012, Branislav Ivanović je svestan da njega i ostale reprezentativce čekaju teški dani posle šokantnog poraza od Slovenije u Mariboru (0:1).

 

"Spremni smo za svaku kritiku. Pitanje je da li je ona korisna sada, jer smo problemima trebali da se bavimo uoči odlučujućih utakmica. Sada je kasno. Promenile su se mnoge stvari u našem fudbalu, tu mislim na Savez i reprezentaciju. Od starta kvalifikacija pratila nas je loša atmosfera oko nacionalnog tima", kaže Ivanović.


O samoj utakmici u Mariboru...

 

"Mislim da nismo bili na nivou važnog meča. Paradoks je da su Slovenci, iako im meč nije bio takmičarski važan, bili borbeni do maksimuma. Nismo očekivali da nam poklone bodove. Čestitam Slovencima na činjenici da su ostavili srce na terenu".

 

Hamburger pravi izbor za Rajkovića

 

Letnje pripreme je s vama proveo i Slobodan Rajković, zaslužio odlične ocene kod novog trenera, ali na kraju nije dobio radnu dozvolu i morao je da ode...
"Mnogo mi je žao što Boban nije ostao jer kvalitetom i zalaganjem zaslužuje da igra u Čelziju. Nažalost, ispalo je drugačije, a mnogo mi nedostaje jer smo značili jedan drugom dok je bio ovde. Mislim da je odlaskom u Hamburger SV napravio najbolji mogući izbor, igraće u kvalitetnom takmičenju u kojem može da napreduje i da se izdigne na još viši nivo. Ko zna, možda se u budućnosti, ipak, ukaže prilika da zaigra za Čelzi", kaže Bane Ivanović

 

Viljaš-Boaš kao Murinjo


Kako vam se čini rad s mladim trenerom Viljaš-Boašom?

Šta kažu saigrači, ima li metode slične njegovom mentoru i bivšem treneru Čelzija Murinju?


"Da, razgovarao sam s momcima koji su bili u klubu u vreme Murinja i oni kažu da ima dosta podudarnosti u radu. Potrebno je vreme da se priviknemo jedni na druge, još se pomalo tražimo, ali za sada sve dobro funkcioniše i verujem da će vremenom biti sve bolje", ističe srpski reprezentativac.

Podrška Fernandu Toresu


Ivanović je stao u odbranu Fernanda Toresa, koji u Čelziju nikako da ponovi partije iz vremena kad je nosio dres Liverpula - postigao je samo tri gola na 26 utakmica.
"Izuzetno je važno da igra timski i da ne gleda individualnu statistiku. Znamo za taj podatak, ali bitan je timski rad. Fernando nam je, recimo, doneo dve velike asistencije protiv Leverkuzena. To je dobro za njegovo samopouzdanje da namešta golove. To dobro izgleda na terenu, a to je najvažnija stvar", smatra Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online