Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 16.10.2011.
23:31
Vestionline A

Žigić za promene u nacionalnom timu

Srpski fudbaler Nikola Žigić kaže da glasa za promene u nacionalnom timu, ali da još nije rekao sve u dresu reprezentacije.

Žigić zbog parnih kartona nije mogao da igra u odlučujućem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. protiv Slovenije, ali ističe da se ’orlovima’ jednostavno nije dalo da pobede.

"Stalno mi je u glavi taj žuti karton protiv Italije, koji, uveren sam, nisam zaslužio. Uklizao sam, odbio loptu i tek potom je došlo do kontakta, koji takođe nije bio za opomenu. Nema tih reči kojima bih mogao da opišem nemoć koju sam osećao dok sam gledao utakmicu iz Slovenije, a nisam mogao da pomognem na terenu. Pa još primimo slučajan gol, koji ide u domen ’verovali ili ne’. I promašimo penal. Ma, jednostavno nam se nije dalo da pobedimo“, rekao je Žigić.

Odmah posle neuspeha u kvalifikacijama sa svih strana su se pojavili kritičari, ali fudbalera Birmingema to ne iznenađuje.

"Ništa novo i neuobičajeno. Nismo prošli i moramo da priznamo da je to neuspeh i da istrpimo sve kritike. Ali, nije smak sveta, nismo igrali ni na dva prethodna Evropska prvenstva, a dva puta smo kvalifikacije za Svetski šampionat prolazili kao prvi u grupi, ispred Španije, odnosno Francuske. Moramo da gledamo napred, ne vredi sad plakati. Međutim, ono što meni smeta jesu optužbe da u Mariboru nismo hteli i da se nismo borili. Tvrdim da su moji drugovi dali sve od sebe i da nisu kalkulisali, niti bežali od duela. Ma, nema tog koji ne daje celog sebe kada nosi nacionalni dres“, naglasio je Žigić.

Za Žigića od tima Srbije ne postoji ništa značajnije na profesionalnom planu.

"Za mene je igranje u reprezentaciji vrhunac, nešto najvažnije, posle porodice, naravno. Nacionalni tim je najveći uspeh, jer kada nosiš dres svoje zemlje dostižeš ono čemu si oduvek težio, ostvaruješ veliki san. Ništa u fudbalu nije ni slično tome, jer igranje za klub pripada nekoj drugoj sferi. Zato i tvrdim da nije tačno da nismo hteli, jednostavno, kao da nam neka viša sila nije dala da stignemo bar do baraža“, istakao je srpski reprezentativac.

Kada se pomene smena generacija, Žigić ima veoma jasan stav.

"Naravno da mora mnogo toga da se promeni. I ja sam za to da priliku dobiju mlađi igrači, ali da to ne bude na kaščicu, već da ih selektor, ma ko to bio, podrži i istrpi i kada im ne ide. A, da imamo talentovanih igrača, imamo. Uveren sam da će ove moje reči dobiti potvrdu već u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo“, naglasio je Žigić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.10.2011. 00:14
Nije rekao sve ne zbog Reprezentacije vec zbog sebe,nevredi nista jedino mu jos Reprezentacija dize cenu,nazalost na svoju stetu.
Ponedeljak 17.10.2011. 09:00
Zigica,Pantelica,Milijasa i slicne (igrace koji uopste ne igraju u svojim klubovima) izbaciti iz reprezentacije,forsirati Sulejmanija,Markovica u napadu,uz njih Ljajica,Tadica,treba malo ''razdrmati'' reprezentaciju... dosta je kumskih i menadzerskih veza...
Sreda 02.11.2011. 18:30
neka krenu od njega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online