Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2011.
23:37
Vestionline A

Kapelo možda izostavi Runija sa spiska za EP

Nakon oštre kazne od tri meča suspenzije koju je UEFA izrekla Vejnu Runiju, selektor Engleske Fabio Kapelo nalazi se pred velikom dilemom, da li uopšte da povede nestašnog napadača Mančester Junajteda na EURO.

Dečko koji obećava - nevolje: Vejn Runi sa selektorom Fabojom Kapelom

Napadač Mančester junajteda Vejn Runi propustiće celu grupnu fazu Evropskog prvenstva u Ukrajini I Poljskoj 2012. Nakon brutalnog starta u kvalifikacijama sa Crnom Gorom, Runi je kažnjen sa tri utakmice neigranja u nacionalnom dresu.

Očigledno pitanje koje se nameće jeste da li se selektoru "gordog albiona" Fabiju Kapelu isplati da na EP vodi igrača koji će morati da propusti kompletnu grupnu fazu takmičenja.

Britanska štampa slaže se u proceni da će konačnu odluku Kapelo doneti nakon što Disciplinska komisija bude razmotrila žalbu Fudbalskog saveza Engleske. Kako piše "Gardijan", Kapelo će definitivno prelomiti tek nakon žreba za grupe EP, 2. decembra u Kijevu.

"Independent" je izračunao da bi, u slučaju da Mančester junajted ne bude igrao finale Lige šampiona, Runi poslednju utakmicu odigrao 13. maja, a nokaut faza EP kreće 21. juna. To znači da bi mesec i po pauzirao od takmičarskih mečeva. Zbog toga, ocenjuje list, Kapelo mora da razmotri svoj stav da li Runi ide na Euro 2012.

Engleske legende se ne slažu po pitanju Runija

 

Dve zvezde engleskog fudbala Piter Šilton i Džordž Koen razišle su se u mišljenjima po pitanju odlaska Runija na EP, prenosi "Blic".

 

Legenda Fulama Koen smatra da bi trener engleske reprezentacije Fabio Kapelo napravio loš potez ako bi pozvao u nacionalni tim problematičnog napadača za EURO 2012, jer ne bi imao puno koristi od njega.

 

“Nema potrebe voditi igrača koji će samo sedeti na tribinama i šetati oko hotela, Kapelo će morati da izmisli novi plan koji će izostaviti Runija. Mislim da bi bilo dobro dati nekom drugom napadaču priliku da se dokaže u nacionalnom dresu”, rekao je Koen.

 

Sa druge strane, nekadašnja zvezda na golu Notingem Foresta Piter Šilton veruje da je Runi ipak suviše dobar igrač da bi se izostavio iz reprezentacije na EP.

 

“Šta god da se desi, Runi mora biti pozvan, imaće pauzu u grupnoj fazi, ali biće od krucijalne važnosti za dalji tok prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. On je sjajan igrač, vrsni napadač, sa kojim se sve baca na kocku, ali ipak je moje mišljenje da treba da bude u sastavu”, istakao je Šilton.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online