Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 14.10.2011.
13:32
Vestionline A

Gulit: Selektor Srbije, zašto da ne?

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit izjavio je danas gostujući u jutarnjem programu RTS da je neprijatno iznenađen što se reprezentacija Srbije nije plasirala ni u baraž za Evropsko prvenstvo.

Rud Gulit: Uvek se rado vraćam u Beograd

On je tokom boravka u Beogradu u ulozi ambasadora UEFA u akciji "Donesi trofej Lige šampiona" rekao kako je od selekcije koja je u kvalifikacijama za prethodni Mundijal iza sebe ostavila jednu Francusku očekivao mnogo više.

"Iskreno, razočarala me je Srbija, uostalom kao i sve vas. Srbi su oduvek imali talentovane igrače, pre svega tehnički dobro obučene. Vaši momci igraju u najvećim evropskim klubovima i umesto da i reprezentacija bude na tom nivou desio se ovaj neuspeh. Ne znam razloge zašto je to tako, ali mislim da je problem u tome što nemate tim", rekao je Gulit.

Na pitanje da li bi možda on u ulozi selektora mogao da napravi jak tim, Gulit se nasmejao i rekao:

"Zašto da ne? Ali, niko me nije zvao".

Slavni Holanđanin iskoristio je priliku i da se priseti svog prvog dolaska u Beograd 1988. godine i čuvene utakmice između Crvene zvezde i Milana kada je magla sačuvala italijanski klub.

"Uvek se rado vraćam u Beograd, naravno da se sećam svega što se dešavalo na tom meču. Bio sam povređen i gledao sam utakmicu sa klupe, međutim, spustila se magla i nisam video kada je Zvezda postigla gol. Došlo je do prekida i sutradan je trener Arigo Saki tražio da specijalno zbog mene iz Milana stigne fizioterapeut da bi me osbosobio za meč. Nikad neću zaboraviti kako sam trčkarao po hotelu i pripremao se".

Sada u evropskom fudbalu važe potpuno druga pravila, sve se uglavnom okreće oko novca i Gulit kaže da će klubovima iz drugih delova Evrope teško uspeti da ugroze najbogatije.

"Pogledajte samo primer Španije, pa tamo Barselona i Real beže i po 20 bodova trećeplasiranom, to dovoljno govori. Inače, ono što igra Barselona je neverovatno, kao da je u pitanju "plejstejšn" i teško da će neko moći da ih ugrozi, bar ne uskoro. Najbliži tome je Real, pa Mančester junajted, a ja bih voleo i da to može Čelsi, klub za koji mogu da kažem da je moj", konstatovao je Gulit.

POVEZANE VESTI

Petak 14.10.2011. 16:44
Ruku na srce, Holandija je već poslednjih 40 godina bolja od nas.
Petak 14.10.2011. 18:50
Ja bih ti rekao ,bezi brate ovde je i bog digo ruke.
Petak 14.10.2011. 14:32
Da je bruke, jeste. Ali i tvoja Holandija ima jos bolje pojedince pa se nesto nije proslavila. Ok ove kvalifikacije su prosli bez problema.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online