Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.10.2011.
16:30
Vestionline, Beta A

Hrvati i Bosanci žele osvetu

Predstavnici fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine rekli su da su željni osvete u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Hrvatska će igrati protiv Turske, koja ih je izbacila u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Austriji 2008. godine golom Semiha Šenturka u 122. minutu.

Slaven Bilić: Turci su najzvučniji protivnik

"Protivnik je jak, ali ne jači od nas. Tri godine čekamo, sanjamo od tog Beča da im se osvetimo. Ponavljam, Turci su najzvučniji protivnik kojeg smo mogli dobiti, ali mi smo kvalitetniji i moramo proći", kazao je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić, koji tako ima priliku da odbrani i svoju poziciju selektora.

On je rekao da je njegov kolega na klupi Turske Gus Hidink jedan od najboljih svetskih trenera i da ga izuzetno poštuje i da se seća ranijih susreta sa njim.

"Dok je vodio Australiju izbacio nas je sa Svetskog prvenstva. Vodio je i Ruse u kvalifikacijama za prošlo Evropsko prvenstvo, a mi smo bili bolji u obe utakmice što ne znači baš da je on neka prevaga", istakao je Bilić.

Bilić je rekao da u prvoj utakmici u Istanbulu ima dva cilja, da postignu gol i da ne izgube.

"Oni imaju dosta igrača koji su igrali na poslednjem EP. U svakoj utakmici pred svojim navijačima oni jure pobedu i prave veliki pritisak. Izdržimo li taj nalet, imaćemo dosta prostora da ih kaznimo u kontranapadima", preneli su hrvatski mediji Bilićeve reči.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo se nalazi na pragu plasmana na jedno veliko takmičenje i ponovo joj na putu stoji Portugal. Ove dve reprezentacije sastali su se u baražu za Svetsko prvenstvo 2010. godine, a igraće i u doigravanju za Evropsko prvenstvo narednog leta.

"Nismo imali sreće prošli put, ali sada je prilika za osvetu. Svaki tim u kojem igra Ronaldo je favorit, ali mi smo u ovim kvalifikacijama pokazali da možemo zadati glavobolju svakome", rekao je golgeter Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

A Safet Sušić, selektor BiH, ističe da je hteo da izbegne Potugal po svaku cenu.

"Ovo je najgori mogući scenario. Osim toga, prvi meč igramo kod kuće, što nam takođe ne odgovara. Portugal jeste favorit, ali moj tim je spozoban da se takmiči s bio kim u svetu. Puni smo energije i znamo da će mnogi ljudi širom Evrope navijati za nas. Mi smo mala zemlja, ali igrao sjajan fudbal. Istina je, oni imaju Ronalda, ali mi imamo Džeku", dodaje Sušić, kome će najviše problema zadati sastavljanje zadnje linije, jer neće moći da računa na Sašu Papca, Borisa Pandža i Mensura Mujdžu.

Fudbaler BiH Senad Lulić rekao je da je Portugal najteži protivnik koja je njegova reprezentacija mogla da dobije.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, ali ne trebamo žaliti. Možemo da ih pobedimo. Budemo li igrali kao protiv Francuske, kao i u četiri ili pet poslednjih kvalifikacionih utakmica koje nismo izgubili, nemamo se čega bojati. Treba imati na umu da u baražu nema slabih reprezentacija. Utakmicu s Portugalom treba shvatiti kao priliku za osvetu", kazao je Lulić.

Prvi mečevi baraža za EP igraće se 11. ili 12. novembra, a revanš utakmice su 15. novembra.

Četvrtak 13.10.2011. 16:45
Imamo mi preca posla obzirom na stanje u FSS od toga sta brine hrvate i bosance...
Četvrtak 13.10.2011. 19:21
Mora da su se uplasile komsije :D
Petak 28.10.2011. 13:32
ko ih ebe, bre.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online