Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 13.10.2011.
13:25 >> 14:54h
Vestionline A

EP: Hrvati na Turke, Portugal čeka BiH

Na žrebanju u Krakovu za baraž utakmice koje će odrediti poslednje učesnike EP u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, određeno je da Turska igra protiv Hrvatske, selekcija Bosne i Hercegovine se sastaje sa favoritom Portugalom, dok se u preostala dva para za mesto bore Estonija i Irska, odnosno Češka i Crna Gora.

Po završetku tih mečeva biće poznate sve selekcije učesnice Evropskog prvenstva, a žreb za izvlačenje grupa biće 2. decembra u Kijevu.

Prve utakmice baraža igraju se 11. ili 12. novembra, a revanš mečevi su na programu 15. novembra.

Direktan plasman na EURO 2012 obezbedili su: domaćini Ukrajina i Poljska,
pobednici kvalifikacionih grupa Nemačka, Rusija, Italija, Francuska, Holandija, Grčka, Engleska, Danska, Španija i najbolja drugoplasirana selekcija Švedska. 

Od preostali osam reprezentacija, ima mesta za samo četiri, a svakako najzanimljiviji duel baraža je susret Hrvatske sa Turskom. Ove dve reprezentacije su se susrele u četvrtfinalu poslednjeg Evropskog šampionata u Austriji i Švajcarskoj, a slavila je Turska nakon boljeg izvođenja penala sa 3:1.

Iako su Hrvati nakon 0:0 posle regularnog toka, poveli krajem prvog produžetka golom Ivana Klasnića, Turci su izjednačili u poslednjem 120. minutu, pogotkom Samiha Šenturka. Sa bele tačke promašili su Modrič, Rakitić i Petrić.

I duel fudbalera Bosne i Hercegovine sa Portugalom biće dvomeč starih poznanika, jer je tim koji predvodi as Reala Kristijano Ronaldo, već imao priliku da izbaci naše susede iz konkurencije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Ipak, četa Pape Sušića pokazala je u Parizu da može da se nosi sa najboljima, jer je odlukom sudije da odsvira sumnjiv penal za Francuze ostala bez direktnog plasmana na EP (1:1), dok je selekcija Portugala odigrala loš ciklus tokom kvalifikacija i ne može se reći da je apsolutni favorit makar kad je u pitanju forma.

Reprezentacija Crne Gore posle istorijskog uspeha i plasmana u baraž, ima priliku da se popne za još jednu stepenicu i ode na svoje prvo Evropsko prvenstvo pobedom u dvomeču sa Česima. Novi trenerski duo Branko Brnović i Savo Milošević imao je samo jednu želju, a to je da ne igraju protiv Srbije, što im se i ispunilo porazom "orlova" u Sloveniji (1:1).

Preostali par u kojem se trebala naći naša reprezentacija, čime Estonija i Republika Irska. Iako se čini da su Ostrvljani favoriti, ne treba zaboraviti da baltička reprezentacija svoje najbolje igre prikazuje u gostima, ali isto tako ne treba zaboraviti ni kako je selekcija Republike Irske posle totalne nepravde ostala bez poslednjeg Mundijala, pa se možda "Anrijeva ruka" naplati upravo protiv Estonaca.  

Parovi baraža za EP:
Turska – Hrvatska
Estonija – Republika Irska
Češka – Crna Gora
Bosna i Hercegovina – Portugal

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 13:48
Dobar zreb! Nadam se da ce sve ex-rep. da ispadnu!
Četvrtak 13.10.2011. 19:19
Nadam se da bitange iz Turske izbace bitange iz Hrvatske.
Četvrtak 13.10.2011. 19:13
Srbija je prokrcila stazu, nesumljivo da ce crevatija a i za njom bosna ici za Srbijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online