Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.10.2011.
12:48
Đ. Pajić - Vesti A

Nisam izgubio glavu

Neiskreno bi bilo reći da nisam opušteniji nego ranije, dolaskom u Blekburn prekratio sam muke oko stalne neizvesnosti vezane za odlazak iz Partizana u inostranstvo.

Dugo, baš dugo, trajala je licitacija oko imena Radosava Petrovića (22). Momak sa Uba pre tri godine tiho je stigao u Partizan, s obzirom na to da je pre toga nosio dres trećeligaša Radničkog iz Obrenovca.

U još većoj tišini, ekspresno, osvojio je crno-beli dres. Potom i opremu nacionalnog tima, u vreme selektorskog mandata Radomira Antića. I počela je euforija...

I u vreme letnjih, odnosno zimskih transfera, ali i tokom sezone, nije prošao dan da, na svakom koraku omiljeni Raća, nije "bio viđen" u nekom od evropskih velikana. Početkom leta, napustio je crno-bele, pozdravio se i stigao u holandski Vitese. Da bi, na volšeban način, posao propao i 22-godišnji vezista ponovo se našao u Beogradu.

Razapet između želje da se oproba u inostranstvu, otežanih uslova na tržištu i činjenice da se u redovima srpskog šampiona polako uigrava tim za novu sezonu u kojem nije bilo mesta rezervisanog za njega. I - epilog: Blekburn! Premijer liga, ostrvo sreće za momka koji je sreću baš zaslužio.

"Neiskreno bi bilo reći da nisam opušteniji nego ranije, s obzirom na to da sam konačno prekratio muke oko stalne neizvesnosti vezane za odlazak iz Partizana u inostranstvo. Žestoko sam se trudio da sačuvam mir, da me sve te priče ranije ne pogode do mere da "izgubim glavu" na terenu. Mislim da sam u velikoj meri uspeo. Sada imam nove ciljeve", kaže Radosav Petrović.


Utisci iz Blekburna su fantastični...

"Trener je insistirao na mom dolasku, što je veoma važno. Navijači su mi priredili sjajan doček, dobio sam ovacije, dočekan sam gotovo kao zvezda, bio sam presrećan, stvarno".


I statistika je nešto čime bi se mnogi hvali da su na mestu srpskog reprezentativca. Uprkos činjenici da je stigao u Englesku posle početka takmičenja u Premijer ligi, već je zabeležio sedam mečeva u jednoj od najjačih liga sveta.

"Ako se setimo da i Nemanja Vidić, jedan od pet najboljih defanzivaca na svetu, prvih šest meseci u Engleskoj nije igrao, da je nešto slično prošao i Bane Ivanović, moj start zaista mi daje za pravo da budem ponosan. S druge strane, jasno mi je da treba još mnogo da radim kako bih pustio korenje u Premijer ligi. Ovo je samo dobar početak jer sve je drugačije: kultura, fudbalska filozofija, način života. Bio sam strpljiv, ali i verovao u sebe, što su dva glavna preduslova da i u Engleskoj uspem, kao i u Partizanu", zaključio je Petrović.

U društvu Ćavija, Inijeste i Vidića


Posebno se Radosav Petrović obradovao informaciji koju nije znao, da je u izboru UEFA, izabran u društvo 100 fudbalera koji su obeležili prošlu godinu u evropskom fudbalu. Lista počinje, naravno, sa Ćavijem, Inijestom, a od srpskih fudbalera mesto je dobio još samo Nemanja Vidić.

 

"Ulepšan mi je dan kad sam čuo za to, zaista nisam znao, ali je mnogo lepo čuti. Potrudiću se da nabavim taj godišnjak UEFA i nameniću mu posebno mesto u ličnoj kolekciji", rekao je Petrović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online