Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.10.2011.
13:41
Vestionline, Beta A

Podgorica čitavu noć slavila

Nerešen rezultat utakmice crnogorske fudbalske reprezentacije sa Engleskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine slavi se i danas u Crnoj Gori, a naročito u Podgorici.

Branko Brnović: Zaslužili smo ovo

Ljubitelji fudbala u glavnom gradu Crne Gore slavili su, u kafićima, takoreći, celu noć, zajedno sa engleskim navijačima, jer je rezultat sinoćnje utakmice 2:2 povoljan za obe reprezentacije.

Gosti su od 74. minuta igrali sa igračem manje jer je Runi dobio direktan crveni karton, zbog šutiranja Miodraga Džudovića. Englezi su poveli golovima Ešlija Janga i Darena Benta, a bod Crnogorcima doneo je u sudijskoj nadoknadi Andrija Delibašić.
 

Crna Gora se tim rezultatom plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, a Engleska je, kao prva u grupi, obezbedila direktan plasman za prvenstvo.

Trener crnogorskih fudbalera, "crvenih sokolova", Branko Brnović je posle utakmice u Podgorici izjavio da je "najsrećniji čovek na svetu".


"Danas sam najsrećniji čovjek na planeti. Mislili su možda neki da sam lud nakon najava, ali sam vjerovao u ove momke, znao sam koliko vrijede. U početku smo bili u grču, Englezi su brzo poveli. Međutim, dali smo gol na vrijeme, odlično odigrali do samog kraja. Isplatilo se u finišu, zaslužili smo ovo", rekao je Brnović.

Publika je frenetično sve vreme bodrila reprezentaciju Crne Gore. Na jednoj tribini stadiona pod Goricom, na velikom transarentu, bio je ispisan naslov Njegoševe pjesme "Noć skuplja vijeka", a neki navijači su na fesjbuku poručili da ovako nisu bili srećni od 21. maja 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila državnost.

Uspeh crnogorske fudbalske reprezentacije krupnim naslovima pozdravili su danas podgorički listovi "Pobjeda" i "Vijesti", dok treći list, "Dan", nije objavio ni rezultat.

Umesto toga, u sportskom dodatku, na naslovnoj stranici, štampan je naslov "Sramotna odluka Dejana Savićevića" zbog toga što predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore ekipi tog medija nije izdao kreditaciju za praćenje utakmice.

Runi iznenadio Kapela

 

Selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je posle meča između njegovog tima i selekcije Crne Gore da ga je iznenadila reakcija Vejna Runija, koji je zbog udaranja protivnika dobio direktan crveni karton.

 

“Runi je dobio crveni karton sasvim zasluženo, izgubio je loptu i zatim šutnuo igrača. On je važan igrač za reprezentaciju, ali ponekad i takvi fudbaleri ne igraju dobro. Ovo će biti dobra lekcija za njega, ali i ostatak tima”, rekao je Kapelo posle meča.

 

POVEZANE VESTI

Subota 08.10.2011. 17:11
gde su ti usne jadan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online