Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.10.2011.
22:48
Vestionline A

Prandeli: Srbija je jaka, ali želimo pobedu!

Selektor Italije Ćezare Prandeli rekao je da je prošlogodišnji incident iz Đenove prošlost i da njegova ekipa očekuje da odigra veliku utakmicu protiv Srbije.

Traži zalaganje i očekuje odličan meč - Ćezare Prandeli

Selektor "azura" Ćezare Prandeli poručio je da je njegov tim došao da pobedi.

"Naravno da od nas može da se očekuje maksimalno zalaganje. Da, želimo da pobedimo. Došli smo da odigramo veliku utakmicu protiv velikog rivala. Rekao sam svojim igračima da moraju da se zalažu maksimalno i da dobro otvore oči. Pokušaćemo da napravimo pritisak na protivnika, sa naglaskom na posed lopte", rekao je Prandeli.

Italijanski selektor je imao samo reči hvale za srpsku reprezentaciju, nazvavši je "tehnički jednom od najjačih u Evropi".

"Znamo da će biti motivisani jer im pobeda donosi baraž i zato nam neće biti posebna priprema za meč. Čim postoji tenzija, igrači se veoma lako motivišu. Takva je trenutno situacija i sa mojim igračima", rekao je Prandeli.

Ono što se dešavalo u Đenovi, kada nije ni odigran meč između Italije i Srbije, za Prandelija je davna prošlost i nije želeo da o tome mnogo priča.

"Đenova je bila jedan incident, vanredna situacija i nemamo nikakvih razloga da brinemo. Očekujem da odigramo veliku utakmicu i da svi naši igrači koji izađu na teren pokažu ogromno zalaganje. Čudno je da neće biti naših navijača na tribinama, ali moramo da se izborimo sa tim. Ovo će biti na neki način početak priprema za EP, pre svega na psihološkom planu“, zaključio je Prandeli.

Italija će u petak igrati bez klasičnih napadača, pošto će u špicu biti Antonio Kasano i Đuzepe Rosi. Prethodno su zbog povreda sa spiska otpali Mario Baloteli i Đampaolo Pacini.

"Rosi je normalno trenirao, nije osetio bolove i uz njega će najverovatnije biti Kasano. Pokušaćemo da pritisnemo Srbiju i da ostvarimo što veći posed lopte“, rekao je Prandeli, čija selekcija je kasnila u Beograd, pa samim tim i konferencuija za medije.

Prandeli je novinarima otkrio i da će se na terenu naći sledećih 11 igrača: Bufon, Mađo, Barzalji, Bonući, Kjelini, Markizio, Pirlo, De Rosi, Montolivo, Kasano i Rosi.

S druge strane, kapiten "orlova“ Dejan Stanković i šef stručnog štaba Vladimir Petrović Pižon složili su se u oceni da naša selekcija protiv Italije treba da pametno i strpljivo, sa željom da se pobedi i osvoji sva tri boda.

Utakmica Srbija - Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, a glavni sudija biće Portugalac Pedro Proensa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online