Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.10.2011.
12:21
Vestionline, Kurir A

Bane: Pametnom igrom dobijamo Italijane

Standardni srpski fudbalski reprezentativac Branislav Ivanović tvrdi da naša selekcija ima velike šanse da pobedi Italiju u petak uveče i izbori plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, pod uslovom da odigra strpljivo i pametno.

Branislav Ivanović: Nama su protiv Italije i Slovenije potrebna tri boda

"Imamo čistu situaciju, pred nama je svakako najvažnija utakmica za ovu generaciju. Pobeda nas vodi u baraž, a da bismo je ostvarili sigurno je da moramo da odigramo najbolji meč u ovim kvalifikacijama", rekao je Ivanović.

Defanzivca Čelsija za Italijane uglavnom vežu lepe uspomene, osim naravno, incidenta u Đenovi, pošto je baš protiv Azura debitovao za A reprezentaciju još 2005. godine u Torontu.

"Italijani su, po mom mišljenju, jedna od najboljih svetskih selekcija, nije bitno ko je u timu, njihov način igre i stil se uvek zna. Protiv njih je uvek teško i nekako kad se završi utakmica uvek imaš utisak da si mogao više, a rezultat je po pravilu povoljan za njih. Oni redovno idu na velika takmičenja, tamo uvek prolaze grupu, idu u završnicu i kad ne igraju dobro. Zato protiv njih moramo da budemo i obazriviji nego da je neko drugi u pitanju", kaže Ivanović.

Naš defanzivac, međutim, ima recept za pobedu na „Marakani".

"Potrebno je da budemo jako strpljivi, pažljivi, da igramo minut po minut i onda će doći rezultat. Veoma je važno da napravimo dobru atmosferu jer je to izuzetno važan faktor. Nama su protiv Italije i Slovenije potrebna tri boda, ali ne smemo da kalkulišemo", jasan je Ivanović.

On kaže da bi najveća greška koju bi naši igrači mogli da naprave bila da pomisle kako Italijani dolaze u Beograd rasterećeni jer su se već plasirali na Evropsko prvenstvo.

"Oni su velika reprezentacija, sigurno je da žele da pobede svaku utakmicu, u to ne sumnjam. Nema šanse da kalkulišu, naprotiv. Besprekorno su taktički spremni, obučeni za sve situacije, u svakom trenutku znaju šta hoće, majstori su da igraju na rezultat. Ali, imamo i mi svoje adute, imamo i igrače koji godinama igraju u Italiji, znaju ih u dušu i sigurno je da možemo da ih dobijemo", zaključio je Ivanović.

Utakmica Srbija - Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 12:25
srecno orlovi pbedite skvadra azura
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online