Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.09.2011.
11:22
Vestionline, Press A

Veći sam Srbin od mnogih Srba

Legendarni as Crvene zvezde Dejan Savićević kaže da je mnogo veći Srbin od onih koji nisu bili za otcepljenje Crne Gore! Jedan od najvećih majstora u istoriji balkanskog fudbala rekao je da je SCG bila neprirodna zajednica, odnosno da je Crna Gora zaslužila samostalnost.

Dejan Savićević: Nismo mi nastali otcepljenjem od Srbije

"Ne kajem se što sam glasao za nezavisnost Crne Gore jer mislim da je to bila neprirodna zajednica. Teško je bilo napraviti realnu zajednicu dve države od kojih jedna ima 600.000, a druga 6.000.000 stanovnika. Osetio sam i kao selektor da tu postoji nesrazmera i da je bolje da se raziđemo", poručio je u razgovoru za magazin "Zvezda Srbija" Savićević.


Popularni Genije kaže da ga nisu doticali komentari neistomišljenika.

"Ne bih ulazio u to, ali znam da sam veći Srbin od 80 posto onih koji su glasali protiv nezavisnosti Crne Gore! Uostalom, kada su mogle Makedonija i Slovenija, koje nikad nisu bile države da dobiju svoju teritoriju, zašto ne bismo mogli i mi! Nismo mi nastali otcepljenjem od Srbije, već smo postajali vekovima unazad".


On je otkrio da je imao želju da završi karijeru u Crvenoj zvezdi, ali da ga je u tome sprečio trener Ostojić.

"Hteo sam da ostanem do kraja, ali se na mestu trenera pojavio onaj Ostojić. Na pitanje šta misli o meni, rekao je da su za njega svi igrači isti. Uz sve poštovanje, nisam ja mogao biti isti kao ostali, tako da sam shvatio da je najbolje da odem".

Četvrtak 29.09.2011. 17:42
Ljudi da li se sjecate utakmice u barazu protiv madjarske,u budimpesti bila konferencija za stampu,bili na njoj savicevic i mijatovic,i sad pita njih dvojicu neki novinar(Madjar) kako se njih dvojica kao crnogorci osjecaju u reprezentaciji SR Jugoslavije,a njih dvojica planuse(mozda je savicevic cak bio i ljuci od mijatovica) i pocese novinaru da psuju majku,nakon toga napustaju konferenciju.I sad isti taj savicevic govori da je scg neprirodna zajednica.Zasto je neprirodnija od SR jugoslavije,ja ne znam odgovor,ali vjerujem da Djukanovic ili savicevic mogu da objasne.Mi srbi kao narod nestajemo,a mozda smo to zasluzili,ne znam,mozda .Pozdrav.
Četvrtak 29.09.2011. 19:30
ma nepriodno je da crnogorci koji ispoljise "nevidjenu ljubav" prema nama srbima srbije ,podigose cak i spomenik borcima protiv srpske okupacije ,vladaju srbijom i posle otcepljenja. gluposti poput veci sam srbin od .. verovatno su iz kakvog interesa. nije on srbin on je crnogorac, a genije moze da bude samo za vas crnogorce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online