Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.09.2011.
23:14
Vestionline A

LŠ: Milan u nadoknadi izborio bod, a Arsenal izgubio dva

Na startu Lige šampiona aktuelni šampion Barselona je odigrala samo nerešeno protiv Milana 2:2, Čelsi je pobedio Bajer Leverkuzen 2:0, dok je Arsenal u poslednjem minutu isputio pobedu na gostovanju Borusiji u Dortmundu 1:1. Porto je preokrenuo i pobedio Šahtjor 2:1, a istim rezultatom Apoel je savladao Zenit 2:1.

Pato postiže gol Barseloni u 24. sekundu meča na 'Kamp Nou'

Fudbaleri aktuelnog evropskog šampiona Barselone remijem su počeli odbranu titule nakon večerašnjeg velikog derbija na "Kamp Nou" protiv Milana 2:2 u okviru 1. kola grupe H.

Ceo stadion bio je u šoku već u 24. sekundi kada je Aleksandre Pato nakon solo prodora izbio sam ispred golmana Viktora Valdesa i rutinski ga savladao. To je peti najbrži gol u istoriji Lige šampiona.

Međutim, taj gol nije previše uzdrmao Katalonce, koji su od tog trenutka u prepoznatljivom stilu imali loptu u svom posedu u velikoj meri. Mesi, Pedro i ekipa počeli su da stežu obruč oko gola Milana, koji se, mora se reći, prerano povukao, a samo je Abijati zaslužan što je Milan i dalje imao prednost. Međutim, bio je nemoćan u 36. minutu kada je Mesi lagano prošao Abatea, ubacio loptu u peterac a sjajni Pedro se prišunjao iza odbrane Milana i rutinski je poslao u mrežu (1:1).

U drugom poluvremenu potpuna dominacija Barselone, koja nije dozvolila gostima da ozbiljnije pređu centar, ni stvore ozbiljniju šansu. Gvardiolin tim je poveo već u 5. minutu nastavka prelepim golom Davida Vilje. Dosuđen je slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, a Vilja u maniru najboljih izvođača slobodnjaka šalje loptu u sam gornji desni ugao - 2:1.

Barsa je od tog trenutka potpuno kontrolisala igru, imala je čak i prilika za ubedljiviji trijumf, međutim Mesi, Pedro i David Vilja nisu bili precizni i dovoljno koncentrisani u odsudnim momentima. To je na kraju koštalo Katalonce trijumfa, pošto je posle kornera Sedorfa u 92. minutu Tijago Silva bio najviši u skoku i matirao Valdesa za konačnih 2:2.

U drugom meču grupe, Viktorija Plzen i BATE Borisov odigrali su nerešeno 1:1.

Londonski klubovi večeras su osvojili četiri boda u duelu sa nemačkim. Čelsi je na svom terenu golovima Davida Luiza i Huana Mate u drugom poluvremenu slomio otpor Bajera iz Leverkuzena (2:0), za koji je igrao nekadašnji "plavac" Mihael Balak, dok je Arsenal ispustio pobedu u 89. minutu u u Dortmundu protiv nemačkog šampiona Borusije, 1:1. Vodeći gol za "tobdžije" postigao je Van Persi u finišu prvog dela, izjednačio je Ivan Perišić minut pre kraja.

Porto je posle preokreta došao do trijumfa nad Šahtjorom 2:1, a identičan rezultat viđen je na Kipru gde je APOEL slavio protiv Zenita.

Marsej je ostvario važan trijumf u Pireju nad Olimpijakosom 1:0, golom Luća Gonzalesa, dok je jedini meč bez golova odigran između Genka i Valensije.

 

Rezultati 1. kola:

Grupa E:

Čelsi - Leverkuzen 2:0

(Luiz 67, Mata 90+2)

Genk - Valensija 0:0

Grupa F:

Olimpijakos - Olimpik Marsej 0:1

(Lučo Gonzales 51)

Borusija Dortmund - Arsenal 1:1

(Perišić 88 - Van Persi 42)

Grupa G:

Porto - Šahtjor 2:1

(Hulk 28, Kleber 51 - Luiz Adrijano 12)

APOEL - Zenit 2:1

(Manduka 73, Ailton 75 - Zirjanov 63)

Grupa H:

Barselona - Milan 2:2

(Pedro 36, Vilja 50 - Pato 1, Tijago Silva 90+2)

Plzen - BATE Borisov 1:1

(Bakoš 45 - Brešan 69)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online