Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.09.2011.
18:55
Vestionline, Beta A

Kreće Liga šampiona, Barsa dočekuje Milana

Nova sezona u Ligi šampiona počinje u utorak od 20,45 sati, a od osam utakmica koje su na programu ubedljivo najviše pažnje privlači duel velikana Barselone i Milana.

Pored duela italijanskog i španskog šampiona, očekuje se mnogo i od gostovanja Bajer Leverkuzena londonskom Čelsiju, kao i od meča Dortmunda i Arsenala.

Branioci titule u Ligi šampiona - igrači Barselone


Milan je osvojio titulu prvaka u Italiji i želi da se vrati na stare staze evropske slave. "Rosoneri" su 2007. godine osvojili svoju sedmu titulu kontinentalnog prvaka, ali od tada nisu prošli dalje od osmine finala.


Milan čeka verovatno najteži test - aktuelni šampion i, prema opštem mišljenju, najbolji tim sveta Barselona. Nešto stariji ljubitelji fudbala i dalje se sećaju 1994. godine, kada je italijanski tim sa 4:0 "isprašio" Katalonce u finalu Lige šampiona, ali je Barselona sada veliki favorit.


Ova dva velikana igrala su do sada 11 puta u evropskim takmičenjima i imaju učinak od po četiri pobede i tri nerešene utakmice. Oba tima su u poslednjim prvenstvenim utakmicama odigrala 2:2.

Gostovanje Bajera u Londonu predstavljaće emotivni povratak za Mihaela Balaka u grad u kome je proveo četiri plodne godine, pošto je sa Čelsijem osvojio tri titule u FA kupu i Liga kup.


"Bio sam jako radostan. Žreb za mene nije mogao biti bolji. Radujem se putovanju tamo i što ću ponovo igrati tamo. Ovo je emotivno poseban meč za mene", rekao je Balak.


Čelsi, međutim, namerava da Balakov povratak ne bude srećan, jer želi da u svom 10. pokušaju osvoji Ligu šampiona.


"Evropski trofej je svačiji san, ali je i najteži da se osvoji zbog nivoa drugih evropskih timova. Moramo da idemo korak po korak, a prvi korak je Bajer Leverkuzen. Moramo da osvojimo sva tri boda u tom meču", rekao je trener Čelsija Andre Vilaš Boaš.


Tim koji je eliminisao srpski Partizan iz Lige šampiona, belgijski Genk, vratio se u elitno klupsko takmičenje posle devet godina pauze. Ekipa jedva čeka početak takmičenja u grupi sa Bajerom, Čelsijem i prvim rivalom Valensijom.


'Protiv ovakvih zvezda igramo samo na Plejstejšnu. To je čudesno za tim, za klub i mene. Ovo je ostvarenje sna. Možda imamo šansu da budemo treći. Ne kažem da ćemo se plasirati u osminu finala, ali treće mesto bilo bi neverovatno', rekao je 23-godišnji kapiten David Huber.


Borusija Dortmund dočekuje uzdrmani Arsenal. Trener "tobdžija" Arsen Venger rekao je, međutim, da se njegovim igračima vratilo samopouzdanje posle prvenstvene pobede od 1:0 protiv Svonsija, što je malo popravilo raspoloženje nakon ponižavajućeg poraza od 8:2 od Mančester junajteda.


U prvom kolu Lige šampiona sutra se igraju mečevi po grupama E, F, G i H, a sve utakmice počinju u 20.45 časova.

Grupa E:

Čelsi - Bajer Leverkuzen

Genk - Valensija

Grupa F:

Borusija (D) - Arsenal

Olimpijakos - Olimpik Marsej

Grupa G:

APOEL - Zenit Sankt Peterburg

Porto - Šahtjor

Grupa H:

Barselona - Milan

Viktorija Plzen - BATE Borisov

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online