Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.09.2011.
23:27
Vestionline, Press A

Porto odbio ponudu od 87 miliona evra za Hulka

Vlasnici ruskog Anžija poslali su poslednji dan avgusta ponudu tešku 87 miliona evra za napadača Porta, Hulka, koji bi primao godišnju platu od 10,5 miliona evra!

Hulk

Zvuči neverovatno, ali Portugalci su se lepo zahvalili i odbili da ostvare rekordnu prodaju u istoriji kluba.

Informacija je procurila u javnost samo tri dana po završetku letnje pijace, pošto su ruski mediji saznali da je vlasnik kluba iz Mahačkale Sulejman Kerimov želeo da u novi "drim tim" uvrsti i odličnog Brazilca. Navodno su njih dvojica postigli dogovor o saradnji, ali je onda čitav posao namerno ili slučajno pokvario predsednik Porta.

Naime, delegacija Anžija bila je prošle srede u Portu kada je i napravljen preliminarni dogovor, a jedan od Hulkovih menadžera potvrdio je takvu informaciju. 

"Ruski klub je dao ponudu koju je Porto prihvatio" rekao je Hoze Aparesido Miguel. 


Ipak, sve je palo u vodu dva sata posle načelnog dogovora kojim bi Porto dobio 87 miliona evra za otkup, dok bi Hulk imao 10,5 miliona evra godišnju platu. Kako navode ruski mediji, predsednik Porta Pinto da Kosta tada je zatražio 90 miliona evra na ime obeštećenja, a kada je gazda kluba iz Dagestana čuo za "alavost" Portugalaca, momentalno je opozvao delegaciju rekavši da se istog trenutka vrate.

Postoje i informacije da Anži nije skroz odustao od igrača koji je sa Portom potpisao novi ugovor do 2016. godine i pokušaće da ga privoli u januaru da pređe na istok. Takođe, Da Kosta je u međuvremenu odlučio da obeštećenje za ovog fudbalera bude čitavih sto miliona evra. Interesantno je da je Hulk u Porto došao iz druge japanske lige za obeštećenje od 300.000 evra.

Dok je cena koju je Anži bio spreman da plati za Hulka zaista spektakularna, dotle težnje gazde kluba Sulejmana Kerimova da oformi pravi "drim tim" više ne predstavljaju novost. Prošle zime u Mahačkalu prvi od zvezda stigao je Roberto Karlos, a onda je malo nedostajalo da Kerimov ubedi Ronalda da karijeru ne završi u Brazilu već u Rusiji. Ovog leta na red su došle mnogo ozbiljnije ponude za igrače u najboljim godinama.

Tako je na kraju Kerimov privoleo Samjuela Eta da iz Intera pređe u Rusiju za 35 miliona evra obeštećenja, odnosno godišnju platu od 20 miliona evra po sezoni. Još su angažovani Dijego Tardeli, Jurij Žirkov, Mbark Busufa i Balaš Džudžak. Pored Hulka pusta želja Kerimova ostao je i najbolji defanzivac sveta - Nemanja Vidić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online