Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 28.08.2011.
19:22
Vestionline A

Mančester Junajted demolirao Arsenal 8:2

Fudbaleri Mančester junajteda pregazili su Arsenal rezultatom 8:2 u derbiju 3. kola Premijer lige.

Het-trik iz prekida - Vejn Runi

Konačan ishod govori mnogo bolje od svake reči, tim Aleksa Fergusona bio je bolji od nesrećnih gostiju iz Londona u svakom pogledu, a može se čak reći da je Arsenal imao i sreće što nije primio dvocifreni broj golova.

Agresivna i napadačka igra od samog starta meča nagovestila je ubedljivu pobedu Junajteda, međutim mora se priznati da ni najverniji navijači "crvenih đavola" nisu slutili da će velikom rivalu dati osam golova.

Dani Velbek je u 22. minutu iskoristio grešku odbrane gostiju i glavom prevario Ščešnog. Prelomni momenat koji je najavio debakl desio se samo tri minuta kasnije. Van Persi nije iskoristio penal jer je golman De Gea bio spretniji, a onda samo dva minuta kasnije Ešli Jang fantastičnim šutem "skida paučinu" za 2:0.

Kada je nedugo zatim Vejn Runi iz slobodnog udarca povećao na 3:0, mogla se pretpostaviti katastrofa Arsenala. Ipak, da ima nade za "tobdžije" nagovestio je golom Teo Volkot u zaustavnom vremenu za 3:1.

Međutim, Mančester je nastavio kanonadu u drugom delu meča. Vejn Runi postiže još jedan gol iz "slobodnjaka", zatim Nani ponižava Ščešnog lob udarcem za 5:1, da bi u 70. minutu rezervista Park povisio na 6:1.

Van Persi je uspeo da na kraju ipak zatrese mrežu danas odličnog De Gee, ali je Junajted do kraja uspeo da postigne još dva gola. Vejn Runi je postigao het-trik sa penala za 7:2, dok je kanonadu aktuelnog šampiona okončao još jednim fenomenalnim golom Ešli Jang za konačnih 8:2!

Junajted je lider tabele sa svih devet bodova, koliko ima i gradski rival Mančester siti, koji je ranije danas pregazio Totenhem u Londonu sa 5:1. Junak je bio četvorostruki strelac Edin Džeko.

Njukasl je savladao Fulam 2:1, dok je Stouk odneo tri boda sa gostovanja Vest Bromviču 0:1.

Venger: Osećam se poniženo, ali ne razmišljam o ostavci

 

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da se oseća poniženo zbog današnjeg poraza od Mančester junajteda sa 2:8, ali da ne razmišlja o ostavci.

 

"Osećate se poniženo kada primite osam golova. Ovo je katastrofalan dan za nas. Bila je to kombinacija nemoći i slabosti tima. U drugom poluvremenu fizički smo potpuno pali", kazao je Venger.

 

Upitan da li razmišlja o podnošenju ostavke posle najubedljivijeg poraza za londonski klub još od 1896. godine, Venger je kratko odgovorio: "Ne, ne uopšte!".

Premijer liga, 3. kolo
Totenhem – Mančester siti 1:5
Njukasl – Fulam 2:1
VBA – Stouk 0:1
Mančester junajted – Arsenal 8:2


Subota:
Aston Vila – Vulverhempton 0:0
Vigan – KPR 2:0
Blekburn – Everton 0:1
Svonsi – Sanderlend 0:0
Liverpul – Bolton 3:1


Tabela:

Mančester siti 9, Mančester junajted 9, Liverpul 7, Čelsi 7, Vulverhempton 7, Njukasl 7, Aston Vila 5, Vigan 5, Stouk 5, Bolton 3, Everton 3, KPR 3, Sanderlend 2, Norič 2, Svonsi 2, Fulam 1, Arsenal 1, VBA 0, Blekburn 0, Totenhem 0.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.08.2011. 19:53
SILA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online