Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 21.08.2011.
19:03 >> 21:51h
Vestionline A

Sloboda Point pobedila Partizan u Užicu

Fudbaleri Slobode pobedili su Partizan rezultatom 2:1, pa je trijumfom u 2. kolu Superlige nad šampionom Srbije, na najbolji mogući način otvoren Gradski stadion u Užicu.

Očajna igra srpskog šampiona u Užicu

Na Begluku se okupilo skoro 10.000 gledalaca, a meč je protekao u sjajnoj atmosferi, koja je kulminirala u 93. minutu, kada je Slavko Marić fantastičnim golom iz slobodnog udarca doneo domaćinu veliku pobedu.

Pre toga prelep pogodak je postigao mladi Aksentijević kada je u 30. minutu pogodio rašlje sa 25 metara, a preokret Užičanima doneo je Kasalica u 37. minutu posle kontranapada.

Crno-beli su imali terensku inicijativu tokom svih 90 minuta, ali se ipak mora priznati da je borbeni domaćin zaslužio pobedu. Partizan je veći deo meča odigrao veoma loše, bez ideje kako do gola, i sa više "spavača" u ofsajd poziciji.

Partizan je poveo u 30. minutu, a gol je postigao mladi Aksentijević odličnim udarcem iskosa sa oko 25 metara. Međutim, taman kada se očekivali da Partizan potpuno zagospodari terenom stiglo je izjednačenje. U 37. minutu Kasalica je pored Ivanova prihvatio jednu dubinsku loptu i uspeo da je pošalje pored istrčalog golmana Stojkovića za 1:1.

Iako je i početkom nastavka Partizan imao inicijativu, nije uspevao da probije odbranu domaćina, pa je trener Stanojević umesto nezapaženog Jovančića u igru ubacio Brazilca Eduarda, Saša Ilić je ušao umesto Nemanje Tomića, a Dijara umesto mladog Markovića.

Dobru priliku u 53. minutu za domaćina je propustio Prtenjak koji je posle bega i situacije jedan na jedan pogodio golmana Stojkovića u ruku, a uzvratio mu je Eduardo na drugoj strani u 61. minutu, kada je obišao golmana Božovića ali i slabo šutirao.

Sloboda se branila i u 93. minutu dobila je veliku priliku za pobedu. Vojislav Stanković neiskusno je napravio prekršaj na ivici kaznenog prostora, a prekid je majstorski izveo Slavko Marić i udarcem pod rašlje savladao nemoćnog Stojkovića.

Ovim trijumfom Sloboda je došla do četiri boda i prestigla je Partizan na tabeli.

Stanojević: Zaslužen poraz!

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević priznao je posle utakmice u Užicu da je njegov tim zasluženo poražen od Slobode rezultatom 2:1.

 

"Zasluženo smo poraženi. U fudbalu nikada ništa nije slučajno, držali smo loptu i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili i kažnjeni smo", rekao je Stanojević, koji nije bio previše raspoložen za priču posle utakmice.

 

Sa druge strane, šef struče Slobode Ljubiša Stamenković kaže da je ovo istorijski dan za užički fudbal.

 

"Ovom pobedom ulazimo u istoriju. Bilo je divno biti akter ove utakmice sa ovolikim brojem navijača. Uspeli smo da ispratimo ritam Partizana, na njihove prilike odgovorili smo na pravi način. Hvala strelcu Mariću koji nas je pobedonosnim golom odveo u istoriju", rekao je Stamenković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 20:36
То је тај најефикаснији тим у Европи :))))
Nedelja 21.08.2011. 23:10
Prvo se malo informišite o temi pa onda komentarišite. Pitajte svoje bake i deke kako se zove mesto na kome je izgrađen stadion. Ali pošto bake i deke sada spavaju, ja ću vam reći: zove se BEGLUK! Da, to je turcizam. Ako možete da izmenite činjenicu da smo skoro 500 godina živeli pod Turcima, da nam se delovi grada zovu Turica, Krčagovo, Međaj...vi izmenite! Ako ne možete onda tišina i dobro razmislite da li ćete opet pevati Oj Užice mali Carigrade kad ste već toliki Turkofobi! Užice Navija za Slobodu! Sloboda se vratila kući - na BEGLUK!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online