Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.08.2011.
11:17
Vestionline A

Ivanov: Moramo u Ligu Evropa!

Fudbalski reprezentativac Bugarske i štoper Partizana Ivan Ivanov smatra da ne bi bila katastrofa ispasti iz Lige Evrope, već da bi to bila velika tragedija za šampiona Srbije, prenosi "mozzartsport".

Ivan Ivanov

Ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Genka "patosiralo“ je fudbalere Partizana, ali im je zato uparivanje sa irskim prvakom Šemrokom pružilo realnu šansu da se usprave, nadoknade izgubljeno u dvomeču s Genkom i produže prema slabijoj i daleko manje isplativijoj, ali kao hleb nasušni potrebnoj Ligi Evrope.

"Još mi je teško da pričam i mislim o Genku. Lakše bi mi bilo da su se igrali s nama, a mi nemoćno statirali. Nikada u životu nisam čak ni video dve utakmice u kojima je jedna ekipa toliko bila bolja i dominatna, a dalje prošao lošiji tim. Imali smo bukvalno sve u našim rukama, a oni ni krivi ni dužni odneše ceo plen. Gazili smo ih 180 minuta, ma nisu se videli na našem stadionu, ali eto, oni prođoše u plej-of, a nama ostade da žalimo za propuštenim. Srećom pa smo se brzo trgli. Posle jedne neprospavane noći i nekoliko odgledanih snimaka našli smo utehu u dobroj igi i novim izazovima. Tek je početak sezone. Ima se još za šta boriti. Ima i čime“, kaže Ivanov za mozzart sport.

Da li bi posle svega bila tragedija ako ne uđete u Ligu Evrope?

"Ne bi bila tragedija, bila bi to velika tragedija. I nepopravljiva šteta za ekipu, klub, navijače. A jedini krivci bismo bili mi fudbaleri, jer imamo odličan tim, pojedince, trenera i uslove, a i žreb nas je pogledao. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ne bismo ušli u Ligu Evrope. Moramo tamo!“

Pričate to samo na osnovu mnogo lošijeg rejtinga Šemroka ili ste se dobro obavestili o irskom prvaku?

"Izgleda da nisu tipična ostrvska ekipa, kao recimo Deri Siti, protiv kojeg sam igrao s mojim tadašnjim klubom CSKA iz Sofije. Oni su forsirali dubinske lopte, vazdušne duele i tuču na zemlji, a Šemrok Roversi su nešto drugačiji. Ali to ne menja stvar, Partizan je favorit i ide na pobedu. I tamo i kod nas. Ako ponovimo igru iz dvomeča s Genkom i prve utakmice sa Škendijom, sigurno prolazimo dalje. Jedino da nam se ne ponove onakvi opasni padovi koncentracije i nepotrebne greške“.

Partizanov defanzivac pripada armiji poštovalaca lika i dela Nemanje Vidića.


“Nemanja Vidić je broj jedan među štoperima. Ne kažem to jer igram u njegovoj zemlji ni zato što sam veliki navijač Mančester junajteda, već zato što se iskreno divim njegovoj čvrstini u duelima, hladnokrvnosti, skoku, taktičkoj obrazovanosti i borbenosti. Čudo… Odmah iza njega bih stavio Barseloninog asa Đerara Pikea. Ima mnogo vrlina, a ja ga najviše cenim zbog rada nogu i igre po zemlji“.

Ivanov je fan naših narodnjaka


"Znam mnogo vaših pevača i pesama, a najviše volim da slušam Cecu, Draganu Mirković, Mileta Kitića i Seku Aleksić. Ako mi vreme dozvoli, voleo bih da odem na koncert nekoga od njih, da se čujem kako uživo zvuče".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online