Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.08.2011.
15:29 >> 17:00h
Beta A

Petrović: Meč sa Rusima važan zbog nastavka kvalifikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je danas u Moskvi da mu je veoma važan rezultat u prijateljskom meču protiv Rusije, jer se radi o poslednjoj proveri pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012.

"Izabrali smo da u poslednjem terminu pred nastavak kvalifikacija igramo protiv jakog rivala kakva je selekcija Rusije. Želeo sam da proverimo naše snage, vidimo gde grešimo, a šta je dobro u našoj igri jer nas očekuju četiri odlučujuće utakmice", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Moskvi.

On je kazao da je veoma važno da "orlovi" pruže dobru partiju i dobiju dodatnu dozu samopouzdanja.

"Uvek je važno ostvariti dobar rezultat, pobede donose samopouzdanje.
Istovremeno, važno je da ekipa pruži dobru igru, da igrači budu svesni kako mogu da igraju i uspešno se nose i sa najjačim evropskim reprezentacijama. Imamo maksimalan respekt prema rivalu, ali činjenica je da nemamo šta da izgubimo već ćemo pokušati da pokažemo svoje najbolje lice kako bismo došli do željenog
rezultata", naveo je Petrović.

Selekcija Srbije trenutno zauzima treće mesto na tabeli C grupe kvalifikacija za EP sa tri boda manje od drugoplasirane Slovenije i osam bodova manje od vodeće Italije.

Selektor Srbije rekao je da žali što neće moći da računa na povredejene Dejana Stankovića i Branislava Ivanovića.

"Bolje bi bilo da su tu, ali, s druge strane, dobio sam na raspolaganje još 90 minuta da pružim šansu igračima za koje verujem da mogu uspešno da zamene standardne prvotimce", istakao je Pižon.

Petrović je rekao i da prati rusku ligu, kao i da zna koliko je to jako takmičenje.

"Pratimo vašu ligu, gledamo utakmice, svedoci smo da iz godine u godinu u Rusiji ima sve više dobrih igrača, jakih timova, velika ulaganja se jasno vide na terenu. Srećan sam što su se tu afirmisala i posle dobrih igara, u velike evropske klubove, preselila trojica naših reporezentativaca, Vidić, Krasić i Ivanović", dodao je selektor Srbije.

Prijateljska utakmica Rusija-Srbija igra se u sredu od 17 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu moskovske Lokomotive.

Krasić: Rusi odlična provera

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Miloš Krasić smatra da prijateljska utakmica protiv Rusije predstavlja odličnu proveru za naš tim pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

 

"Očekujem dobru utakmicu. Poznato je da je ruska selekcija u usponu, imaju sjajne pojedince poput Aršavina, Žirkova, Pavličenka, ali i snažan kolektiv. Biće to odlična provera i očekujem da je iskoristimo na najbolji način", rekao je Krasić.

 

Krasić je pet i po godina proveo u Moskvi, gde je igrajući za CSKA stekao potpunu fudbalsku afirmaciju. Prošle sezone preselio se u redove slavnog Juventusa.

 

"Sa posebnim emocijama dočekujem utakmicu protiv Rusije. Dugo sam živeo u Moskvi, doživeo mnogo lepih trenutaka, stekao prijatelje koji su se javljali poslednjih dana pa sam požurio da ih vidim", rekao je Krasić.

 

Zoran Tošić je nakon SP u Južnoj Africi nasledio Krasića u timu CSKA.

 

"Znamo da nam je ovo poslednjih 90 minuta za uigravanje uoči odlučujućih mečeva i zbog toga je maksimalan stepen ozbiljnosti u reprezentaciji. Uvereni smo da ćemo uraditi sve šta se od nas očekuje, kako protiv Rusije, tako i do kraja kvalifikacija za evropsko prvenstvo", zaključio Tošić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online