Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 06.08.2011.
11:38
Vestionline, Kurir A

Janković: Zvezda ispred Reala

I zvanično najmlađi fudbaler koji je debitovao za seniorski tim Zvezde, Filip Janković mogao lako da završi u Realu.

Zvezdini hroničari zabeležili su 4. avgust 2011. godine kao dan kad se u prvom timu pojavilo dete odgajeno u crveno-beloj fudbalskoj školi, šesnaestogodišnji Filip Janković.

Mali koji likom podseća na Robija Prosinečkog iz mlađih dana, kažu, pravi je fudbalski majstor, ali bilo je u istoriji mnogo najava blistavih karijera koje se nisu pomerile dalje dečka koji obećava. Često su klinačke glave zaluđivane obećanjima o milionima, Realima i Barselonama, ponekad su treneri gradili autoritete vežbajući strogoću i najbolji su lagano nestajali.


Trolom na trening

 

Prošla su vremena kad je sedamnaestogodišnji Pižon u autobusu GSP došao na debi protiv Real Madrida. Moderna vremena donele su drugačije navike.

 

"Idem dosta često trolom na trening, jer ne želim da opterećujem roditelje da me voze i odvoze. Međutim, nekada ne bih mogao bez njih da stignem da završavam i školske obaveze i treninge. Oni su mi mnogo pomogli da razmišljam samo o fudbalu i da me stvari van terena ne opterećuju".

Kod Filipa je sve drugačije. Stoji čvrsto na zemlji, umesto o milionima razmišlja o fakultetu, a ima sreću da o pedagoškom radu u Zvezdinom timu brine Robert Prosinečki, koji je prolazio sličan put do vrha. Nije preterano reći da najmlađi Zvezdin prvotimac može da bude uzor nekim novim dečacima.

"Odličan sam učenik. Želja mi je da završim srednju školu i da upišem fakultet. Finansije me zanimaju, a hoću i da se obrazujem kao fudbalski trener. Ostaću privržen fudbalu i kad jednog dana završim karijeru", priča Janković.

Odrastao je u centru grada, u blizini Zelenog venca, školovao se u OŠ "Kralj Petar“ i u Sportskoj gimnaziji. Prve fudbalske korake napravio je u Bežaniji, i kasnije u OFK Beogradu, da bi pre pet godina došao u Zvezdu.

"Zvezdu najviše volim. Van granica Srbije navijam za Real Madrid, u čijem sam kampu bio kao klinac. Želeli su oni da me zadrže kad sam im pokazao da sam bolji od njihove dece, ali meni se nije tamo ostajalo dok ne zaigram za Zvezdu. Ostvario sam san! Na redu je osvajanje seniorske titule i da se nametnem treneru Prosinečkom".

Na Fejsbuku postoje brojne fan stranice plavokosog dečaka. Još više je onih u navijačkom puku čija se naklonost ne vidi na internetu, a koji očekuju da baš Filip dostigne igračke visine Robija, Piksija, Deje...

"Iskreno, drago mi je da me navijači već vole, ali takve stvari mogu da stvore pritisak. Kako se borim protiv pritiska? Pa, ne znam, nosim ga i trudim se da ne pratim šta se priča i piše oko mene". 

Deki: Srećno, Fićo

 

Filip je sa 16 godina i 166 dana za jedan dan pretekao Dejana Stankovića na "večnoj“ listi najmlađih debitanata u evromečevima.

 

"Želim mu veliku sreću i daće Bog da završim za jedno dve godine na 18. mestu te liste. Želim da Zvezda izbaci još desetak klinaca kao što je on i kao što sam bio ja i ostali iz moje generacije", rekao je Stanković za B92.

Subota 06.08.2011. 13:21
svaka mu cast ja sam 95 godiste i nisam ostvario nista igram u 3 ligi u austri
Nedelja 07.08.2011. 03:34
Neka skoci pa da kazemo hop. Mnogo od mladih fudbalera u Srbiji su ostali veliki talenti i nista drugo. Zelim mu svu srecu ali videcemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online