Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2011.
20:15
Vestionline A

"Francuzi su opasna ekipa"

Crvena zvezda u svojim redovima ima fudbalere koji su sa uspehom nastupali u francuskim klubovima i koji “iz prve ruke” mogu potvrditi da sreća crveno-belima ipak nije bila naklonjena prilikom žreba. Nenad Kovačević, Duško Tošić i Miloš Dimitrijević se slažu da je izvlačenje moglo i bolje da prođe.

Nenad Kovačević popularni “Piksi” dobro poznaje Ren jer se u Zvezdu vratio iz Francuske.

Kapiten Kovačević najbolje poznaje Francuze

"Samo njih sam želeo da ne izvučemo, jer su po meni, najteži mogući rival koga smo mogli da dobijemo. Poznajem ih dobro, brzi su, jaki i veoma kvalitetni. Smatram da su najopasniji u napadu, vezni red je sačinjen od brzih i snažnih igrača. odbrana je takođe odlična. Istakao bih dva imena, napadača Bukarija i zadnjeg veznog Emvilu".


"Možda se u Srbiji ne zna puno o njima, ali u francuskoj važe za odlične igrače. Prvi meč igramo na Marakani i to može da bude i povoljna okolnost u slučaju da ostvarimo dobar rezultat. Moramo mnogo da trčimo, da nametnemo naš stil igre, da ih držimo pod kontrolom, jer ako oni budu dominirali, biće nam jako teško da ostvarimo povoljan rezultat. Mnogo stvari treba da se poklopi, kako bi ih eliminisali", smatra Kovačević.


"Treba da budemo maksimalno koncentrisani u svakom minutu i da borbenošću, zalaganjem i željom, zaslužimo sreću koja može da bude odlučujući faktor u dvomeču koji nas očekuje.” rekao je Kovačević koji se pre samo nekoliko meseci vratio iz Francuske.


Duško Tošić je nastupima za Sošo takođe imao priliku da se upozna sa Zvezdinim protivnikom.

"Ren je stabilan klub već godinama unazad, sada su se koliko sam čuo dobro pojačali, doveli su Pitroipu iz Bundes lige, uložili veliki novac, i mislim da im najveća snaga leži na spoljnim pozicijama. Dok sam igrao za Sošo saigrač mi je bio Žerom Leroj, koji sada nastupa za Ren i veoma je iskusan igrač".

"Svi francuski klubovi su fizički sjajno pripremljeni, izuzetak svakako nisu ni bretonci. Oni su favoriti na papiru, ali nema predaje, borićemo se svim snagama da uđemo u Ligu Evrope kako znamo i umemo", ističe Tošić.


Miloš Dimitrijević je možda i najbolje upoznat sa situacijom u francuskom fudbalu. On je ponikao kao fudbaler u zemlji galskih petlova i još u mlađim kategorijama, dok je nastupao za Nant, imao je prilike da se uveri da je Ren izuzetno kvalitetan klub.

"Ren je 100 kilometara od Nanta i igrao sam protiv tog kluba maltene 100 puta. Radi se o ozbiljnoj ekipi. Gore bi bilo da smo izvukli Šalke ili Bragu a opet bolje da su došli Austrija ili Standard. Ovo je nekako sredina. Nećemo ih se plašiti ni malo jer nema razloga ali zaslužuju veliki respekt jer su ekipa koja igra dobar fudbal", ističe Čava.


Sva trojica igrača se slažu da je žreb mogao i bolje da prođe, ali veruju u svoje mogućnosti i nadaju se da će uz veliku podršku Delija uspeti da prebrode i ovaj poslednji izazov pred grupnu fazu takmičenja. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online