Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2011.
15:55
Vestionline, Press A

Prosinečki: Možemo da prođemo Ren

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki kazao je da njegov tim može da eliminiše francuski Ren i plasira se u Ligu Evropa. UEFA promenila raspored, Zvezda ipak domaćin u prvom meču.

"Verujem u kvalitet moje ekipe i mislim da je ovo protivnik kojeg možemo da prođemo, naravno ako budemo igrali kako treba", kazao je Prosinečki.


On je dodao da "ne poznaje mnogo ekipu Rena".


"U nedelju idem da ih gledam protiv Dižona, posle čega ću moći više da kažem. U svakom slučaju, radi se o ekipi koja igra snažno i ima brzinu", rekao je Zvezdin trener.


Ren će u prvom kolu francuskog prvenstva, u nedelju, gostovati Dižonu.
Prve utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa igraju se 18. avgusta, a revanš mečevi su sedam dana kasnije.

Crvena zvezda će po pravilima UEFA svoj prvi meč igrati u Beogradu, a ne kako je bilo predviđeno žrebom koji je održan u Nionu. Naime zbog bezbednosti, Partizan i Zvezda ne mogu da igraju svoje utakmice istog dana u prestonici Srbije. Koeficijent ide u prilog crno-belih, pa stoga imaju prednost tako da će Zvezda svoj meč igrati prvo u Beogradu, a ne u Francuskoj. Tako će Crvena Zvezda prvi meča protiv francuske ekipe odigrati na svom terenu 18. avgusta, dok će se revanš meč odigrati 25. avgusta u Francuskoj.

Bez obzira na izmene, u Zvezdi svi veruju u pozitivan ishod ovog meča, a trener Prosinečki naročito ističe da uvek voli prvi meč da odigra kod kuće.

Direktor Zvezde Vladan Lukić kaže da "očekuje zanimljive mečeve".

"Biće veoma zanimljivo! Još dok sam igrao u Francuskoj za Mec, uvideo sam da je naš naredni protivnik dobra ekipa koja ima dosta tamnoputih igrača, što znači da ih odlikuje odlična fizička sprema i brzina. Očekujem zanimljivu utakmicu, i verujem u kvalitet Robijeve ekipe i energiju Marakane. Stručni štab će u najkraćem roku prikupiti što više informacija neophodnih za analizu protivnika, a sigurno je da ćemo ih skenirati i uživo, odnosno posmatrati neki od njihovih mečeva", rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

“Stade Rennais” je francuski fudbalski klub iz Rena koji se takmiči u Ligue 1 već 48 godina. Klub je osnovan 1901. pod imenom “Stade Rennais Université Club” i jedan je od pet osnivača francuske Lige 1 (1932. godine). Sadašnje ime nose od1971., iste godine kad su i osvojili Francuski kup, svoj zasada poslednji značajniji trofej.

Svoje domaće utakmice igraju na stadionu “Route de Lorient” (put za Lorion), koji ima kapacitet od gotovo 30.000 mesta i izgrađen je pre 99 godina. Nadimak im je “Les Rouges et Noirs” (crveno-crni), prema boji dresa u kojima nastupaju.

Ren je poznat po izvanrednoj omladinskoj školi, koja je u poslednjih 15 godina lansirala nekoliko zvezda svetskog formata, među kojima su Silven Viltor, Joan Gurkuf, Žoslin Gurvenek, Jan M’Vila i Žimi Brijan.

Ren je poznat po odanim navijačima, koji veoma drže do svog bretonskog, keltskog identiteta. Oni su organizovani na dve nivoa – starije grupe su Allez Rennes i Les Socios, dok su mlađe unele ultra mentalitet. Njih predstavljaju RCK (Ruažon Seltik Kop) i Unvez Kelt (Keltsko jedinstvo).

Najveći rival im je Nant, sa kojim igraju Derby Breton (iako je Nant tehnički izvan Bretanje već 55 godina), a među lokalne rivale spadaju i Lorion, Brest i Gengan.

Kroz istoriju ovaj klub je dovodio čestio igrače sa naših prostora, bilo da su članovi Partizana (Goran Pandurović, Ilija Lukić, Kujtim Šalja), splitskog Hajduka (Blaž Slišković, Ivica Mornar), Crvena zvezda (Velimir Naumović).

Najdublji trag ostavio je legendarni član Vojvodine Silvester takač, koji je za tri sezone dao 37 golova na 85 mečeva za crno-crvene. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online