Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2011.
15:00
Vestionline, B92 A

Stanojević i Krstajić: Partizan je favorit

U punom takmičarskom ritmu je Šamrok i to dobro zna Mladen Krstajić sportki direktor Partizana. Njega više raduje igra crno-belih nego sreća na žrebu Lige Evrope u Nionu.

Fudbaleri Partizana igraće protiv irskog Šamroka u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu. Prve reakcije trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i Mladena Krstajića su pozitivne.

“Nije atraktivno ime u odnosu na ostale učesnike žrebanja. Sa naše strane, uradićemo sve da se što bolje pripremimo. Respektujemo ekipu Šamroka , ali isto tako hrabri igra protiv Genka i možemo da se nadamo prolasku u grupnu fazu takmičenja. Nema podcenjivanja, ali ulogu favorita gledamo po tome šta je Partizan u Evropi, a šta Irski klub", zapitao se Krstajić, a Stanojević je nastavio:

“Realno najlakši tim koji smo mogli da dobijemo. Prikupljamo prve informaije i spremamo se najozbiljnije. Znamo šta nam donosi ta utakmica. Generalno možemo da budemo zadovoljni žrebom. Dolaze kao šampioni svoje zemlje. Sve jedno je da li smo prvo gost ili domaćin. Da sačekamo i vidimo malo kasnije kakvi su, ali poštovanje. Na papiru smo favorite, ali hajde da kasnije komentarišemo koliki smo zaista favorite. Liga Evrope je cilj i sa dozom opreza ulazimo u ovaj dvomeč”, rekao je Aleksandar Stanojević, koji neće moći da računa na Zvonimira Vukića prvu utakmicu.

Šamrok je rekorder po broju titula (16), FAI kupova (24), Liga kupova (18) kao i po broju igrača koji su oblačili zeleni dres reprezentacije (62). Klub čiji su dresovi veoma slični Seltikovim (zeleno-bele vodoravne pruge, otud i nadimak “Hoops”) igra na stadionu Talaht, kapacitet 6000 gledalaca. Osnovan je 1901. godine. Trenutno su treći u šampionatu Republike irske, sa dva boda i utakmicom manje od vodeće ekipe Slajgo Rovers.

Roversi su prvi irski klub koji je igrao u Evropi, a do osamdesetih su prilično redovno nastupali. Odigrali su 53 utakmice u svim takmičenjima i zabeležili 12 pobeda. 

UEFA: Zvezda domaćin, a Partizan gost u prvoj utakmici

 

Partizana prvi meč četvrte runde kvalifikacija za Ligu Evropa protiv irskog Šemroka
igraće u Dablinu, dok će Crvena zvezda biti domaćin francuskom Renu, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA). 

Prema današnjem žrebu u švajcarskom Nionu obe srpska ekipe trebalo je da bucu domaćini u prvim utakmicama. Pravila UEFA, međutim, zabranjuju da dve ekipe iz istog grada budu domaćini u istom danu, zbog čega je došlo do promene domaćinstva u duelu Crvena zvezda-Ren. Prve utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa igraju se 18. avgusta, a revanš utakmice su sedam dana kasnije.

Poslednje dve decenije izrazito su neuspešan period za zeleno-bele, koji su poslednji kup osvojili pre 24 godine, a na titulu osvojenu 2010. čekali su punih 16 sezona.

Do plej of runde za Ligu Evrope stigli su posle kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojima su najpre pobedili Floru iz Talina (1:0, 0:0), a zatim izgubili od FC Kopenhagena (0:1, 0:2).

Navijači Šamrok Roversa bazirani su tradicionalno u južnom delu Dablina (osnovani su u delu grada koji se zove Ringsend), ali su kao posledica velikih uspeha i povezanosti sa irskim nacionalizmom stekli veliki broj pristalica širom grada i cele države.

Njihov najveći rival danas je Bohemijans, najveći klub severnog dela Dablina. Kroz istoriju rivali su im bili Šelburn, prve komšije, zatim Sent Patrik Atletik i Dramkondra, koji više ne postoji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online