Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.08.2011.
13:44
Vestionline A

LE: Partizan protiv Šamroka, Zvezda na Ren

Fudbaleri Partizana igraće protiv irskog Šamroka, dok će Crvena zvezda odmeriti snage sa francuskim Renom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu.

Prvi meč između Partizana i Šamroka biće odigran 18. avgusta u Irskoj, dok je revanš nedelju dana kasnije u Beogradu. Pobednik ovog dvomeča igraće u grupnoj fazi Lige Evrope, dok će se poraženi tim oprostiti od ovosezonskog takmičenja u evropskim kupovima.

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od belgijskog Genka.

Crvena zvezda nije bila među nosiocima i žreb joj je iz Sedme grupe dodelio ekipu francuskog Rena. Prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope biće odigran 18. avgusta u Renu, dok je revanš nedelju dana kasnije na beogradskoj Marakani. 

Pobednik ovog dvomeča igraće u grupnoj fazi Lige Evrope, dok će se poraženi tim oprostiti od ovosezonskog takmičenja u evropskim kupovima.

Crvena zvezda je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ostvarila dve pobede protiv letonskog Ventspilsa (2:1 i 7:0).

Pošto je voljom žreba određeno da oba srpska kluba gostuju u prvim mečevima, odnosno da će dočekati svoje protivnike u Beogradu 25.avgusta, postoji velika verovatnoća da će domaćinstva biti zamenjena, odnosno da će jedan od naših predstavnika morati prvi meč da odigra na svom stadionu.

UEFA: Zvezda domaćin, a Partizan gost u prvoj utakmici

Partizana prvi meč četvrte runde kvalifikacija za Ligu Evropa protiv irskog Šemroka igraće u Dablinu, dok će Crvena zvezda biti domaćin francuskom Renu, saopštila je UEFA.


Prema žrebu u švajcarskom Nionu obe srpska ekipe trebalo je da budu domaćini u prvim utakmicama. Pravila UEFA, međutim, zabranjuju da dve ekipe iz istog grada budu domaćini u istom danu, zbog čega je došlo do promene domaćinstva u duelu Crvena zvezda-Ren.

 

Prve utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa igraju se 18. avgusta, a revanš utakmice su sedam dana kasnije.

Stanojević i Krstaji kažu da je Partizan favorit, dok Robert Prosinečki smatra da Zvezda može da izbaci Ren.

Parovi plej-ofa za plasman u Ligu Evrope:
Makabi (TA) - Panatinaikos
Atletiko - Gimaraeš
Šamrok - Partizan
Metalist - Sošo
Bešiktaš - Alanija
Rozenborg - AEK (L)
Vorskla - Dinamo (B)
Bursa - Anderleht
Roma - Slovan
Olimpijakos (V) - PSŽ
Legija - Spartak (M)
Ekranas - Hapoel (TA)
PAOK - Karpati
Trabzon - Bilbao
Harts - Totenhem
Maribor - Rendžers
Steaua - CSKA (S)
Nordsjiland - Sporting
Dnjipro - Fulam
Lokomotiva (M) - Spartak (T)
Sion - Seltik
Slask - Rapid (B)
Liteks - Dinamo (K)
Lacio - Rabotnički
Nacional - Birmingem
PSV - Rid
Tun - Stouk
Alesund - AZ Alkmar
Vaslui - Sparta
Omonija - Salcburg
Zestafoni - Klub Briž
Hanover - Sevilja
Helsinki - Šalke
Dinamo (T) - AEK (A)
Ren - Crvena zvezda
Gaz Metan - Austrija (B)
Braga - Jang bojs
Standard - Helsingborg

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online