Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.08.2011.
15:12
Beta A

Stanojević: Bitno je da budemo strpljivi

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević kazao je da će njegovi igrači morati više da reskiraju, ali i da budu strpljivi u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv belgijskog Genka.

"Moraćemo više da reskiramo, ali i da budemo strpljivi bez obzira da li imamo pozitivan rezultat. Trebaće nam puno koncentracije i moramo da budemo oprezni, pošto Genk u svakom trenutku može da postigne pogodak. Posebno su opasni iz kontranapada", ocenio je Stanojević.

Partizan je u prvom meču u Briselu, 26. jula, poražen sa 2:1. Revanš će se igrati sutra u Beogradu u 20.30, a trener crno-belih očekuje da Genk zaigra u nešto drugačijem sastavu.

"U prvom kolu belgijskog prvenstva igrali su sa Bardom i Ogundžimijem u napadu. Očekujem da tako počnu i sutra, ali sam ubeđen da neće menjati sistem igre koji je 4-4-2", rekao je Stanojević.

On je dodao da neće biti iznenađenje ako gosti budu imali veći posed lopte u sutrašnjoj utakmici.

"Ne trebamo da budemo nervozni. Ekipa je spremna za 120 minuta, a razmišljali smo i o penalima. Ništa ne prepuštamo slučaju", kazao je strateg crno-belih.

Prema Stanojevićevim rečima, u slučaju da Genk povede igrači Partizana moraju da "ostanu hladne glave" i pokušaju da preokrenu rezultat.

"Imamo mlade igrače koji u svakom trenutku mogu da reše meč. Oni zaslužuju da igraju i nisu tu kao alibi za eventualni neuspeh", dodao je on.

Stanojević je rekao da je savetovao igrače Partizana da ne prave faulove u "zoni šuta", pošto gosti iz Belgije imaju "dobre izvođače prekida".

"Imamo i mi nekoliko igrača koji dobro šutiraju sa distance. To je jedan od načina na koji možemo da probijemo njihovu odbranu", smatra Stanojević.

Trener Partizana rekao je da nema nedoumica oko sastava, kao i da Dijara "još traži formu" posle povrede. On je dodao i da je veliko interesovanje navijača crno-belih za utakmicu sa Genkom "motiv više" ekipi.

Kapiten Partizana Saša Ilić kazao je da "nije sumnjao da će izostati podrška navijača" i da je sada "sve na igračima".

"Mogu da obećam da ćemo pružiti maksimum", dodao je Ilić.

Portparol Partizana Marko Vjetrović rekao je da su ulaznice za severnu i južnu tribinu stadiona u Humskoj rasporodate i da su pred meča sa Genkom "nadmašeni svi rekordi iz prošlih sezona kada je Partizan igrao Ligu šampiona".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online