Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.07.2011.
10:00
Vestionline A

Kežman: Srce vuče u Partizan

Novo lice, broj 22 na treninzima Partizana. Ovog puta glavom i posedelom bradom Mateja Kežman, ljubimac "grobara", prenosi "Sport".

Iz Humske je otišao posle samo dve sezone u PSV, još 2000. godine, za fantastičnih 26 miliona maraka. Postigao je u dresu srpskog šampiona 33 gola na 54 meča, a petak je posle 11 godina izašao na teren u opremi voljenog kluba.

"Uvek je zadovoljstvo vratiti se kući, makar i da bi samo trenirao", zadovoljan je bio Kežman posle prvog treninga sa Partizanom.

"Fenomenalan je osećaj biti u opremi Partizana. Posle mnogo godina sam bio na treningu na kojem se priča srpski, na kojem razumeš svaku šalu".

Niko još ne zna kako će priča da se završi. Hoće li Kežman da postane šesti napadač šampiona, koji trenutno ima: Eduarda, Šćepovića, Jovančića, Dijaru i kadeta Markovića?

"Postoji milion opcija. Realnost je malo dalja od Partizana, a sa druge strane je srce koje vuče kući. Te dve stvari se prepliću, pa ćemo da vidimo šta će da ispadne", ni Kežman, kao ni ostali u klubu, ne nudi trenutno konkretan odgovor.

"Ponavljam, srce vuče kući, gde mi je porodica. Možda bi povratak u ovom trenutku bio prava stvar, jer bi sve posle toga bilo kasno za neku igračku priču. Ipak, na sve trenutno stavljam tri tačke. Videćemo šta će doneti naredna nedelja, možda dve ili tri".

Otišao je iz Humske sa samo 21 godinom, a sada ponovo trenira u Partizanu, sa bradom prilično prošaranom pobelelim dlakama.

"Genetski je to, ali i od stresa, zbog igranja u svim tim velikim klubovima. Svaki od njih sigurno nosi po neku sedu", uz osmeh priča Kežman za „Sport“.

"Ali ja se osećam fizički sjajno".

Nije Partizan u vreme dok je Kežman bio ni blizu Lige šampiona kao kasnije, a posebno od kako je promenjen sistem takmičenja, koji otvara vrata elite i manje moćnim klubovima od onih vrhunskih sa Zapada.

"Tada smo ispali od moskovskog Sparataka u kolu odluke, a nije se išlo u Ligu Evrope kao sada", podseća Kežman.

"Partizan je dva puta stigao do Lige šampiona, što je fantastično, kad seuporede budžeti i sve ostalo. I sada bi bilo sjajno kada bi klub obezbedio jesen u Evropi, posebno kada bi ponovo stigao do Lige šampiona".

Već u sredu će da bude jasno da li postoji nada ili će da nestane posle revanša sa prvakom Belgije.

"Partizan je odigrao sjajno u Genku. Nije imao sreće u sitnim detaljima. Neiskustvo je uticalo, jer je ekipa sastavila samo nekoliko treninga pre meča. To je problem sa kojim se suočavaju naši klubovi. Ako ne bude tih sitnih grešaka u revanšu, realno je da Partizan prođe u tu četvrtu rundu".

Kežman tvrdi da njegov povratak u Partizan ni najmanje ne zavisi od učinka u Evropi.

"Ne, ne čekam da vidim gde će i da li Partizan da igra. Bilo bi to nekorektno i nema nikakve veze sa povratkom. Ako srce na kraju prelomi i ljudi iz kluba me budu želeli, pa nađemo zajednički jezik, ne postoje nikakvi uslovi kada je ovaj grb u pitanju! Nebitno je da li će da bude evropskih ili samo domaćih takmičenja".

Stalno Kežman priča "mi" kada pominje Partizan, kao da najavljuje da će uskoro i zvanično da postane deo tima.

"Ovo je moj klub, pošto sam sa momcima razmišljam kao deo ekipe", kaže Kežman.

Na kraju, Kežman je najavio podršku timu u sredu uveče:

"Odrastao sam na južnoj, a sada ću da budem na istočnoj tribini. Na onom delu koji nikad ne zviždi". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online