Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.07.2011.
21:50
Vestionline A

Drulović: Ko ignoriše legende?

Čovek koji je za nacionalni tim odigrao 38 utakmica i postigao tri gola i koji je u sezoni 2003/04 imao zapažen doprinos kod plasmana Partizana u Ligu šampiona, Ljubinko Drulović u intervjuu za "Mozzart Sport", izrazio je čuđenje zbog kadrovske politike koju promovišu čelnici FS Srbije.

Ljubinko Drulović

"Na žalost, malo je nekadašnjih asova u srpskom fudbalu i ne znam zašto je to tako. Čudno je to malo. Pogledajte samo situaciju u našem fudbalskom savezu, gde od bivših reprezentativaca kao trener radi samo Dejan Govedarica. Takvu praksu nećete pronaći u savezima Italije, Španije ili Portugalije u kojima sve vrvi od dojučerašnjih reprezentativaca".

Kada ste poslednji put bili u zdanju na Terazijama i da li vas je tom prilikom neko od čelnika "upitao za zdravlje“?

"U Savezu sam poslednji put bio 2009. godine, da bih kupio karte za utakmicu sa Francuskom. Što se drugog dela pitanja tiče, zaista mi nije bitno da li će mene neko da se seti, nego me brine što vidim da ne postoje indicije da će se nešto promeniti i da će bivši majstori dobiti šansu da bogato iskustvo prenesu na generacije koje dolaze. I dalje su na sceni kumovske veze ili neke druge kombinacije koje su dosta prisutne ovde kod nas. Šteta što je tako, jer bi srpski fudbal dobio na popularnosti u inostranstvu kad bi klubove i reprezentativne selekcije vodila prepoznatljiva imena".

Kako biste prokomentarisali sve žešći sukob na relaciji FSS – Crvena zvezda?

"Kao čoveku, pre svega, a onda i kao bivšem reprezentativcu i danas treneru, veoma mi smeta kad čitam po novinama to pljuvanje, taj rat koji se stvara bez veze i to na relaciji predsednik Saveza – Zvezda i Zvezda-Partizan. Na taj način samo se nanosi šteta ugledu našeg fudbala. U redu, ne volimo se, ali možemo valjda da učinimo nešto na planu međusobnog respekta, koliko je to potrebno. Ti lični obračuni ničemu ne vode, stvorena je izuzetno negativna klima i nešto ne vidim svetlo na kraju tunela".

Drulović smatra da je uprava Crvene zvezde učinila pravi potez angažovanjem Roberta Prosinečkog za glavnog trenera.

"Crvena zvezda je angažovanjem Roberta Prosinečkog učinila pravu stvar, jer je iza njega bogato igračko iskustvo iz Crvene zvezde i najvećih španskih klubova. Jako mi je drago kad jedno takvo ime dobije priliku da bude referenca fudbalerima na početku njihove karijere".

Ljubinko je igrao za Zlatar (Nova Varoš), Slogu (Kraljevo), Slobodu (Užice), i Rad u zemlji, a u inostranstvu za Žil Visente, Porto i Benfiku. Vratio se u Partizan na jednu sezonu, da bi se potom vratio u Portugal da bi igrao za Penafiel, gde je 2005. završio svoju karijeru. Nakon završetka igračke karijere Drulović je 2006. započeo trenersku.

POVEZANE VESTI

Subota 23.07.2011. 21:53
Послије фудбала борба за позиције у фотељама...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online