Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.12.2009.
23:10
Vestionline A

Dijara prekinuo "crnu seriju" Partizana

Fudbaleri Partizana osvojili su prve "evropske" bodove, pošto su u Beogradu u okviru poslednjeg šestog kola Grupe J Lige Evrope, pobedili branioca trofeja u ovom takmičenju, ekipu ukrajinskog Šahtjora sa 1:0.

Nakon 12 uzastopnih poraza u evropskim takmičenjima, "crno-beli" su se konačno domogli trijumfa i to protiv Šahtjora iz Donjecka, koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje i ovogodišnjeg najmasovnijeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Meč je odlučen u šestom minutu, kada je posle gužve u šesnaestercu gostiju i nespretne reakcije golmana ukrajinske ekipe Andrija Pjatova, senegalski napadač Lamin Dijara spretno reagovao i sa pet metara odbijenu loptu sproveo u nebranjeni deo mreže.
 

Utakmica je odigrana po veoma teškom terenu, koji je bio očišćen od snega, ali smrznut i klizav, pa fudbaleri oba tima nisu mogli da pokažu svoj najbolji fudbal. Takve uslove bolje je iskoristila ekipa Partizana, koja je nakon iskorišćene greške gostujućeg golmana, kontrolisala igru i rezultat.

Domaćin je imao i nekoliko dobrih prilika da duplira vođstvo, ali Krstajić u dva navrata, kao i Jovanović nisu bili dovoljno precizni. Kapiten Partizana je u prvom delu meča pogodio prečku, dok je u nastavku glavom šutirao tik pored stative, a Jovanović je posle jednog kontranapada, tukao pravo u golmana Pjatova.
 

Fudbaleri Šahtjora odigrali su prilično inferiorno, verovatno zbog činjenice što ovaj meč za njih nije imao nikakav rezultatski značaj, a najbolju priliku imali su preko Rakickog sredinom drugog poluvremena, kada je golman Božović loptu odbijenu od stative, ugrabio pre napadača ukrajinskog tima.
 

"Crno-beli" su tako posle pobede nad grčkim Egaleom u Kupu UEFA, konačno dočekali da slave u jednoj evropskoj utakmici, ali i pored osvajanja tri boda, za njih je ovo takmičenje završeno.
 

Trener Partizana Goran Stevanović bio je izuzetno zadovoljan igrom, kao i rezultatom njegovih izabranika.

"Ne smemo tražiti razloge pobede u ne motivisanosti protivnika, već u motivaciji naših igrača. Svaka čast navijačima, jer su kao i cele sezone, ponovo došli da nas podrže, a mi smo im se odužili na najbolji način, jer smo osvojili prve bodove u Evropi. Zaslužili smo ovo slavlje, jer se ne pobeđuje svaki dan ekipa kakva je Šahtjor iz Donjecka. U poslednje vreme Partizan igra taktički odlično, što je bilo primetno i na ovoj utakmici, a istakao bi večerašnje nastupe Dijare i Moreire, ali i celokupni vezni i odbrambeni red odigrao je maestralnu utakmicu", rekao je strateg "crno-belih" Goran Stevanović posle meča.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku, čija je ekipa i pored poraza zadžrala prvu poziciju u grupi, mnoge je iznenadio izjavom da mu je drago što je Partizan pobedio.
 

"Žao mi je što ni mi nismo postigli gol, ali očekivao sam ovakav ishod. Po ovakvim uslovima teško je da se igra dobar fudbal. Međutim, mi smo odigrali jako dobro, a sa druge strane jako mi je drago što je Partizan pobedio", rekao je Lučesku.

U drugom meču Grupe J, Briž je pobedom nad Tuluzom 1:0, osigurao prolaz u 1/16 finala Lige Evrope, a meč je u 90. minutu odlučio hrvatski internacionalac Ivan Perišić.


PARTIZAN: Božović, Fejsa, Tomić, Petrović (od 69. Jovanović), Moreira (od 60. Ilić), Lomić, B. Jovanović, Krstajić, Ljajić, Knežević, Dijara (od 79. Bogunović).

ŠAHTJOR:
Pjatov, Hubšhman, Duljaj (od 77. Gaj), Fernandinjo, Žadson (od77. Vitsenets), Kobin, Adriano (od 81. Gladki), Vilian, Rat, Iščenko, Rakitski.


STRELAC:
Dijara u 6. minutu. STADION: Partizana. GLEDALACA: 1.500. SUDIJA: Mihael Vajner (Nemačka). ŽUTI KARTONI: Petrović, Ljajić, Fejsa, Tomić (Partizan), Rat (Šahtjor).


Grupa J:

Partizan - Šahtjor 1:0
Dijara 6'

Briž - Tuluz 1:0
Perišić 90'


Tabela:
Šahtjor 13 bodova, Briž 11, Tuluz 7, Partizan 3.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online