Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.07.2011.
12:08
E. V. A

Moja oaza mira na Miljakovcu

Plac je kupljen namenski pored roditeljske kuće kako bi Jankovići češće bili zajedno i imali potpunu udobnost u kraju u kome je Boško odrastao.

Mnogi fudbaleri, sportisti uopšte, kad zarade veliki novac, ulažu ga između ostalog u nekretnine kupujući stanove i kuće u svetskim metropolama, mondenskim mestima ili drugim egzotičnim krajevima.

Dresovi uspomena i hobi
U prizemlju se nalazi i kafić, gleda na teren u balonu. U jednom delu plafona poređani su dresovi s prezimenom Janković. Ima ih iz različitog perioda Boškove karijere i svi predstavljaju posebnu dragu uspomenu na vreme provedeno u Crvenoj zvezdi, Majorki, Palermu, Đenovi...
"Za mene su to vrlo važne stvari. Oduvek sam vodio računa o tome, od Zvezde, preko omladinske, mlade i A selekcije, inostranstva...

Može da se podvede i pod vrstu hobija. Ima još mnogo detalja iz moje karijere koji mi znače, kao, recimo, dresovi drugih igrača, ali je malo bezveze da i oni budu na zidu, kad već imam svoju kolekciju. Svaki dres ima posebnu težinu, ali je Zvezdina "osmica" na prvom mestu. I to ona iz utakmice protiv PSV-a. Postigao sam pogodak, gledalo me je 60.000 ljudi dok sam imao samo 20 godina...

To je prelepo sećanje".

E, ovo je malo drugačija priča. Srpski reprezentativac i trenutno član italijanskog prvoligaša Đenove, Boško Janković (27), odlučio je da napravi svoju "oazu mira" tamo gde je i odrastao, u beogradskom naselju Miljakovac. Evo i zašto... 

"Plac je kupljen namenski, odmah pored kuće mojih roditelja, ne sećam se tačno kad smo ga uzeli. Želeo sam da baš na tom mestu napravim nešto veliko i komotno. Nas četvoro, majka, otac i brat, živeli smo u stančiću od nekih pedesetak kvadrata kad smo bili klinci, a ja nisam hteo da menjam kraj.

Mnoge uspomene vežu me za Miljakovac, a i lakše je kad smo svi blizu. Da sam na drugom kraju grada, ko zna koliko bismo često mogli da budemo zajedno. Ovako su roditelji odmah tu, što je zaista lepo, a i sebi smo obezbedili potpunu udobnost. Otac Milan vodio je računa o svemu tokom izgradnje, totalno se angažovao i njemu mogu najviše da zahvalim što je sve ispalo onako kako smo i zamislili", kaže Boško Jankovićza "Mocart sport".


U sklopu objekta nalazi se i balon za fudbal, nazvan po porodičnom prezimenu. Izgrađen je da bi se Jankovići tu družili s prijateljima, a ne iz komercijalnih razloga, pa se sad Boško tu igra sa sinom Sergejom, a navrate i drugari na mali fudbal.

"Taj balon mi daje pravo na potpunu intimu. Često sam tu s drugarima, nikome ne smetamo i niko nas ne ometa. A Sergeja učim od malih nogu da igra fudbal, ali nikad ga ne bih maltretirao da bude profesionalac ili da se preterano posveti tom sportu ukoliko ne bude sam to želeo. Videćemo, ima vremena. Podrška mu je svakako obezbeđena... Učim ga i da bude zvezdaš. To je već stvar kućnog vaspitanja, i mene su moji roditelji tako vaspitali. Da na vreme nauči da navija za pravi klub".

Jedna od prostorija u prizemlju opremljena je spravama za vežbanje i stolom za stoni tenis, a tu su i svlačionice. Na prvi pogled jasno je da zadovoljava potrebe i ozbiljnog treninga i ozbiljne rekreacije. Kako Boško kaže, sve je to napravljeno mahom zbog prijatelja.

"Niko nije imao nameru da se od toga zaradi neki veliki novac. Naravno, ko želi da koristi balon, teretanu i sve ostalo, plaća za to, ali je u pitanju ipak simbolična suma. Dolazi mnogo momaka iz kraja, a tu je i škola fudbala... Nekad se pridružim tim klincima. A opet, teretana služi i meni, mogu da vežbam kad god poželim, ne moram da se vozikam po gradu. Imam i mali spa centar, saunu i džakuzi, ma sve što je potrebno za opuštanje".

Vratiće se jednog dana...


Sudbina Boška Jankovića u Đenovi je neizvesna. Ima ugovor do 2012, ali su se u medijima pojavile informacije o mogućem povratku u Crvenu zvezdu, ali i u Partizan, na pozajmicu. Janković je sve to demantovao.

 

"Ne znam kome je smišljanje takvih priča zanimljivo. U njima nema nimalo istine. Vratio bih se samo u Zvezdu, ali to sada nije moguće. Ako se budem vraćao to bih mogao da učinim na kraju karijere", kazao je Janković za italijanske medije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online