Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.07.2011.
20:32
Vestionline, B92 A

Partizan "razbio" Petržalku 6:0

Fudbaleri Partizana nalaze se pred dobrom takmičarskom formom, pošto su u prijateljskom meču deklasirali slovačku Petržalku rezultatom 6:0.

Raspucani "crno-beli"

"Crno-beli" su u Gracu pregazili slovačku Petržalku sa 6:0 i na neki način se osvetili rivalu za poraz u 3. kolu kvalifikacija za LŠ 2005. godine.

Partizan je dominirao u prvom delu i stigao do tri gola zahvaljujući dvostrukom strelcu Eduardu Pašeku i autogolu Moravčika. U drugom Partizan je zablistao u finišu kada su Ninković sa dve, te Jovančić jednim golom ponizili Slovake.

Trener Stanojević je meč počeo u verovatno najjačem sastavu koji bi trebalo da čini okosnicu tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U prvih deset minuta meča u Gracu igra se uglavnom na sredini terena, bez konkretnih akcija. Usledio je period dominacije Partizana, 'crno-beli' su potisnuli rivala u kazneni prostor, ali nisu uspevali da zatresu mrežu sve do 22. minuta, kada je Eduardo iskoristio sjajnu asistenciju Saše Ilića i rutinski savladao Zlatka Luboša.

Samo tri minute kasnije Partizan je duplirao prednost. Eduardo je prošao po levoj strani, uputio odličan centaršut u kazneni prostor, a jedan Moravčik u pokušaju da izbaci loptu glavom je gurnuo u svoju mrežu.

Nedugo zatim svoj šou je nastavio Brazilac Eduardo. On je sjajno reagovao posle centaršuta sa desne strane i volejem levom nogom postigao drugi gol na meču, a treći za Partizan.

U nastavku meča Stanojević je "promešao" ekipu, menjao u svim linijama, ali su "crno-beli" i dalje kontrolisali meč, dominirali na terenu i pretii rivalu.

Stanojević: Igramo brzo!

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je posle ubedljive pobede nad Petržalkom da je vrlo zadovoljan svim linijama u timu.

 

“Izgledalo je lako. Kad igramo brzo, jednostavno, ekipe koje su ispod našeg nivoa teško da mogu da imaju šanse. Vrlo sam zadovoljan, i prvim i drugim poluvremenom. Igrali smo baš onako kako sam hteo, tako da na jedan dobar način završavamo ove pripreme“, rekao je Stanojević i osvrnuo se i na igru dvostrukog strelca Eduarda Pašeka za koga kaže da je i pored golova još daleko od svog maksimuma.

 

"Drago mi je da se Eduardo osvežio, namerno sam ga izveo na poluvremenu. Da ga sačuvam jer još je ’težak’, još mu teško ide ali dobro se kretao mnogo bolje nego ranije“, istakao je Stanojević pohvalivši i igru Ninkovića.

Srpski šampiona osim nekoliko polušansi nije ozbiljnije zapretio Slovacima, sve do 77. minuta kada je svoj prvi zvanični gol u "crno-belom" dresu postigao Miloš Ninković. On je posle snažnog udarca Babića bio oprezan u kaznenom prostoru rivala, stigao do lopte pre čuvara i snažnim udarcem pogodio za 4:0.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Ivan Ivanov se poslužio rukama u svom kaznenom, oborio rivala pa je Petržalka stigla do penala. Kapiten Slovaka Alan Švec je izveo kazneni udarac, ali ga je sjajno pročitao iskusni golman Radiša Ilić,  pa je mreža Partizana ostala nedirnuta.

Partizan je kaznio rivala za ovaj promašaj, i to dva puta u samom finišu meča. Prvo je dva minuta pre kraja Tomić sjajno izveo korner, a na drugoj stativi odlično reagovao Jovančić i pogodio za 5:0.

Već u sledećem napadu "crno-beli" su posle centaršuta sa leve strane uneli novu pometnju u redovima Petržalke, a posle dve loše intervencije odbrane Ninković je dobrim udarcem stigao do drugog gola.

Pre dolaska u Sloveniju Partizan je pobedio Rabotnički sa 5:1, potom je u Ljubljani remizirao sa Olimpijom 2:2, zatim je savladao ukrajinski Metalurg iz Harkova 1:0, a onda je u poslednjoj proveri odigrao bez golova sa najslavnijim norveškim timom Rozenborgom.

Partizan: Stojković (R. Ilić 37'), Ranković, Volkov, Savić, Ivanov, Medo, Babović, Ilić Saša, Vukić, Eduardo, Šćepović.

Klupa: Radiša Ilić, Stanković, Velingson, Dijara, Saša Marković, Lazar Marković, Ninković, Otašević, Tomić, Brašanac, Aksentijević, Frimpong, Davidov, Babić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online