Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.06.2011.
17:34
Vestionline, Beta A

Vilas-Boaš: Znam da se očekuje instant uspeh

Novi trener Čelsija Andre VilaS-Boaš izjavio je da očekuje da će dobiti otkaz ako odmah ne dovede ovaj engleski fudbalski klub do uspeha.

"Od ovakvog kluba se očekuje da odmah bude uspešan. Bio bih iznenađen da zadržim posao ako ne budem pobeđivao", rekao je Vilaš-Boaš novinarima na zvaničnom predstavljanju u Londonu.

"Klupska očekivanja su maksimalna, ali nema sumnje da mora postojati kompromis s brojem trofeja... Sve što mi je vlasnik rekao, znao sam i
ranije - pokušaćemo da pobedimo u svim takmičenjima", rekao je 33-godišnji portugalski stručnjak.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi da njegov tim pobeđuje stalno i osvaja trofeje, a najviše želi onaj u Ligi šampiona. Ruski bogataš je beskompromisan u toj želji, tako da su "plavci" promenili sedam trenera u poslednjih osam godina.

Vilaš-Boaš je napustio Porto posle prve sezone provedene tamo, u kojoj je doveo klub do tri trofeja, među kojima su prvenstvo Portugala i Liga Evropa. Klub je na ime obeštećenja dobio 15 miliona evra.

"Rastanak je bio težak. To se jako osetilo u Portugalu. Bio sam 100 odsto predan Portou i to će uvek biti moj klub. Uvek sam se dobro osećao u njemu, ali svako oseća potrebu za novim izazovom", rekao je Vilaš-Boaš.

On je otkrio i da je Porto izneo takođe jako unosnu ponudu kako bi ostao, ali da se ipak odlučio za Čelsi. Vilaš-Boaš često se poredi sa svojim zemljakom Žozeom Morinjom, za koga je radio kao skaut u Čelsiju od 2004. do 2007. godine, a onda i
u Interu.

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Čelsiju, Morinjo je sebe proglasio za "posebnog". Dolazak Vilaš-Boaša nije bio tako grandiozan.

"Što se tiče nadimka, sačekaću da mi ga vi (mediji) date. Nadam se da ću biti uspešan i da će nadimak na kraju biti dobar. Ovo nije predstava jednog čoveka, ovde treba stvoriti empatiju i podići ambicije svih oko mene. Možda bi trebalo da budem 'grupni'", rekao je Vilaš-Boaš.

On je rekao da će njegov stil biti "pobednički sa određenom količinom napadačkog žara".

Di Mateo pomoćnik Boašu

 

Bivši italijanski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Čelsija Roberto Di Mateo pristao je da bude pomoćnik novom menadžeru londonskog kluba Andreu Viljas Boašu.

Di Mateo je igrao za Čelsi u periodu od 1996. do 2002. godine, a zbog povrede karijeru je morao da završi u 31. godini.

Nastupao je i za Šafhauzen, Cirih i Arau, dok je pažnju fudbalske javnosti skrenuo igrama u Laciju i kasnije u Čelsiju. U dresu "azura" odigrao je 34 utakmice i postigao dva gola.

Nakon završetka igračke karije Di Mateo je obavljao funkciju menadžera u Milton Ki Donsu i Vest Bromviču, sa kojim je izborio plasman u Premijer ligu.

Međutim, u februaru je zbog loših rezultata dobio otkaz i sada se opet vraća trenerskom poslu, ali kao asistent.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2011. 11:37
dobro si primetio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online