Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.06.2011.
10:34
Vestionline, Press A

Stanković: Gasperini je inteligentan trener!

Kapiten reprezentacije Srbije i legenda Intera Dejan Stanković kaže da je imao mnogo uspeha u duelima protiv timova koje je predvodio novi strateg kluba iz Milana Đan Pjero Gasperini, ali tvrdi da je čuo sve najbolje o svom novom šefu!

Deki biranim rečima govori o Gasperiniju

Stanković se trenutno odmara na Sardiniji, ali poručuje da se telefonom čuo sa čelnicima Intera koji su na sva usta nahvalili Gasperinija uz konstataciju da zna da priđe igraču.

"Prve reakcije su vrlo pozitivne! Istina, prethodnih sezona smo dobro prolazili u mečevima protiv Đenove koju je predvodio Gasperini. Nama je Sampdorija uvek bila nezgodniji tim iz Đenove. Gasperini je kao trener Đenovljana bio akter i one čuvene utakmice koju smo dobili 5:0, a ja postigao gol sa centra igrališta. I ranije smo ih pobeđivali, ali to ne mora ništa da znači. Novi trener je dobio podršku svih u klubu, takođe i javnosti", objašnjava Dejan Stanković. 

Novi trener Intera na Apeninskom poluostrvu poznat je i po nadimku Gasperson, pošto ga je posle nekoliko vezanih pobeda predsednik Đenove Enriko Preciozi uporedio sa ser Aleksom Fergusonom. Kapiten Srbije se nasmejao kada je čuo taj podatak, apostrofirajući da je čuo da Gasperini zna da priđe igraču na pravi način.

"Nisam imao prilike da se čujem sa igračima koje je trenirao Gasperini. Znate kako, sada su svi na odmorima, ali ljudi iz Intera su mi rekli da Gasperini ima sjajne motivacione sposobnosti, da zna da priđe igraču i iz njega izvuče maksimum. Proveo je četiri godine u Đenovi, što nije malo, taj podatak nešto govori. Kažu da je vrlo obrazovan i inteligentan i da je Inter napravio pravi potez. Dobro je što sa takvim razmišljanjima ulazimo u sezonu, ali nešto konkretnije ne mogu da kažem dok ne počnemo da sarađujemo".

Tokom petogodišnjeg staža u Milanu, ispunjenog osvajanjem mnogobrojnih trofeja, Dejan Stanković je promenio šestoricu trenera i kod svakog je morao da „iskrvari" kako bi obezbedio veliku minutažu. On poručuje da se ne boji nove promene na klupi „neroazura".

"Sve zavisi od mene! Ako sam nešto naučio u Italiji za ovih 12 godina, to je da se borim za svoje mesto. Promenio sam velike trenere u Laciju i Interu, a ako se dobro sećam, samo mi je Milorad Kosanović prilikom dolaska u Crvenu zvezdu rekao da ne brinem za status. Doslovce mi je poručio: „Labude, ti se ne sekiraj, tvoj hleb je pečen." Čak i ako ne počnem sezonu kod Gasperinija, znam da ću dočekati šansu pošto je sezona duga", ističe Stanković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online