Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 27.06.2011.
22:28
Vestionline A

Tevez pod istragom za nemaštanje meča u Ligi Evrope?

Fudbaler Mančester sitija Karlos Tevez našao se pod istragom zbog navodne umešanosti u kladioničarski skandal i nameštanje rezultata utakmice Lige Evrope protiv grčkog Arisa!

Ništa čuo, ništa video - Karlo Tevez

Prema saznanjima lista "San", grčko tužilaštvo pokrenulo je istragu o susretu 1/16 finala Lige Evrope izmedju Sitija i Arisa, odigranom u februaru u Solunu. Taj duel završen je bez golova, a tužilaštvo navodno ima transkripte razgovora u kojem jedan grčki fudbaler tvrdi da će Tevez učestvovati u nameštanju.

Vezni fudbaler Arisa Kostas Mendrinos navodno je izjavio da "bi mogao da pita svog saigrača, a bivšeg Sitijevog fudbalera Nerija Kastilja, da porazgovara sa Tevezom", kako bi im Sitijev napadač pomogao da nameste ishod meča. Veruje se da je sve povezano sa klađenjem, odnosno da je reč o nameštanju zbog uloga od 6.000 funti.

Navodni dogovor je otkriven nakon što je grčka tajna policija prisluškivala telefone stotina igrača i fudbalskih zvaničnika za koje se sumnjalo da su umešani u nameštanje.

Prvi meč u Solunu završen je 0:0, dok je Siti u revanšu sa tri gola prošao dalje. Sam fudbaler demantovao je da je učestvovao u bilo kakavom nameštanju.

"To je nemoguće. Karlos nikada nije čuo tako nešto i niko ga nije kontaktirao", izjavio je Tevezov portparol.

Oglasio se i Siti tvrdnjama da Tevez i Kastiljo nikada nisu igrali zajedno jer je Meksikanac napustio Englesku godinu dana pre nego što je Argentinac stigao u Mančester.

Kovačević: Olimpijakos se ne bavi nameštanjima!

 

Sportski direktor Olimpijakosa Darko Kovačević kategorično je demantovao vest da će klub iz Pireja zbog sumnje da je namestio nekoliko prvenstvenih mečeva biti kažnjen izbacivanjem u drugu ligu!

 

U izjavi za 'Press' nekadašnji centarfor Crvene zvezde poručio je da ne želi da komentariše gluposti, odnosno da je Olimpijakos mnogo veliki klub da bi se bavio zakulisnim radnjama.

 

Inače, najtrofejniji klub u Grčkoj dospeo je u žižu interesovanja posle saznanja da je tamošnje tužilaštvo imenovalo 68 osoba za koje se sumnja da su nameštale utakmice u prvoj i drugoj ligi. Među optuženima se, prema saznanjima grčkih kolega, nalazi i gazda crveno-belih iz Pireja Vangelis Marinakis, koji je zahvaljujući bliskim odnosima sa osobama iz kriminalnog miljea podmićivao arbitre i tako uticao na ishode mečeva. Interesantno je da se u istrazi došlo i do imena Janisa Burusisa, košarkaša Olimpijakosa, za kojeg je utvrđeno da je koristio doping.

 

"To su najobičnije gluposti. Takva pisanja nemaju veze sa istinom, a ja ne želim da pričam i demantujem gluposti. Olimpijakos je mnogo veliki klub da bi se bavio nečasnim radnjama", rekao je Darko Kovačević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2011. 23:49
Rekla kazala!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online