Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.06.2011.
16:53
Beta A

Crvena zvezda predstavila predlog reforme Super lige

Fudbalski klub Crvena zvezda je predstavio predlog reforme Super lige Srbije koji, kako je rečno, sadrži "stroža pravila".

Član radne grupe koja je sastavila predlog, Stefan Pantović, rekao je da će uslovi koje klubovi moraju da ispune za licencu biti "posedovanje osnovne infrastrukture - stadiona, reflektora i drugog, bankarska garancija za slučaj ispadanja iz takmičenja, i podrška lokalne samouprave".

"Ko hoće da se takmiči u Super ligi, mora da se angažuje za nalaženje finansija i podrške lokalne samouprave. Moramo svi da budemo svesni da je fudbal danas, ipak, biznis", kazao je Pantović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je dodao da bi naredne tri godine bile "prelazni period" za uvođenje "strožih pravila" u to takmičenje.

"Uvereni smo da bi reformisana liga mogla da obezbedi budžet veći od tri miliona evra i pre isteka prelaznog perioda od tri godine", rekao je Pantović i naveo da bi se novac obezbedio kroz sponzorstvo, prodaju televizijskih prava i iz - pomoći države.

On je rekao da Crvena zvezda predlaže da se već od naredne sezone u prvenstvu uvedu baraž za popunu Super lige i za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Mi smo za to da liga ostane sa 16 klubova. Poslednja dva na kraju sezone bi ispala u niži rang takmičenja, dok bi oni koji osvoje 13. i 14. mesto igrali baraž sa 3. i 4. iz Prve lige. Prvak bi išao u kvalifikacije za Ligu šampiona, osvajač nacionalnog Kupa u kvalifikacije za Ligu Evropa, a u zavisnosti od toga ko je osvajač Kupa, naredna četiri na tabeli borila bi se za preostala dva mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope", rekao je Pantović.

U predlogu reforme Zvezda predlaže i da se, umesto Sudijske komisije, imenuje komesar za suđenje koji bi mogao biti i stranac.

Cilj reforme Super lige, rečno je u Crvenoj zvezdi, jesu "bolje funkcionisanje lige, povećanje prihoda klubova i Zajednice, uvođenje većeg broja sponzora u takmičenje, povećanje broja gledalaca na stadionima, uređenje infrastrukture na stadionima i promocija fudbala".

Član Upravnog odbora Crvene zvezde i predsednik Zajednice superligaša Srbije Branimir Babarogić rekao je da Zvezda "ne želi da se ovaj predlog shvati kao ultimatum".

"Ne želimo da klubovi, Zajednica superligaša ili Fudbalski savez Srbije naš predlog shvate kao ultimatum. Ovo je samo razmišljanje o bliskoj budućnosti koje za cilj ima dve stvar - reformu takmičenja i reformu Zajednice", kazao je Babarogić.

Crvena zvezda je predlog reforme u ponedeljak predstavila klubovima i Zajednici superligaša, a uskoro će biti i "okrugli sto" na kojem će svi moći da iznesu svoje stavove.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online