Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 06.06.2011.
12:11
Vestionline, Blic A

Rambo obojio Brazil u srpsku trobojku

Dejan Rambo Petković odigrao je poslednju takmičarsku utakmicu za Flamengo, a oproštaj od crno-crvenih pokazao je koliko je ovaj fudbaler iz naše zemlje poštovan u Brazilu: čitav stadion je na trenutak poprimio boje srpske trobojke, a ovacije nisu prestajala ni posle meča sa Korintijansom (1:1).

Petković je pred sam početak meča dobio i veliki aplauz saigrača, među njima i Ronaldinja koji je svojvremeno bio proglašen za najboljeg na svetu. Aplauzi i skandiranja čuvenog "Pet, Pet!" bili su česti koliko i klicanje Flamengu.


"Bila je to fenomenalna scena. Momenat prepun emocija, baš kao i ovaj prelepi grad. Ovacije publike koja je na nogama su priča za sebe, ali ona promena koreografije sa mojim imenom, promena pozadine na kojoj je prvo srpska trobojka a potom boje Flamenga... to je bilo zaista dirljivo. Stvarno me je ganuo taj gest publike, ali morao sam da se suzdržim od emocija, tek je trebalo da se igra meč i to za bodove. Mislim da sam igrao dobro, ali bih bio zadovoljniji da smo osvojili ceo plen", rekao je Rambo.

Rambo će se od fudbala zvanično oprostiti na beogradskoj Marakani, na kojoj će ovog avgusta gostovati sa Flamengom koji bi na taj prijateljski meč sa Crvenom zvezdom trebalo da stigne u najjačem sastavu.

"Znao sam da ću, takmičarski posmatrano, karijeru da završim u Flamengu. Moje znanje portugalskog jezika nije loše, ali je nedovoljno dobro da opišem podršku koju sam imao od navijača Flamenga. Hvala vam svima na tome. Što se oproštaja od igranja fudbala tiče, imam dva meseca da to lepo pripremim. Svi ste dobrodošli u moju domovinu", rekao je Petković Brazilcima, najavivši da će ostati "Flamengov ambasador, uvek i svuda".

A kako to biva sa svim velikim zvezdama, što Petković jeste, oproštaj od verne brazilske publike okončan je počasnim krugom. I novim ovacijama sa tribina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2011. 12:44
steta sto taj covek nije odigrao niti jedan mec za Srbiju!
Ponedeljak 06.06.2011. 15:49
savez se ogresio sa rambom,onaj tvrdoglavi antic sto propagira fudbal koji se igrao pre dvaes godina je mogao da ga zove za proslogodisnji mundijal,i bolje bi prosli da je igrao rambo....kada kod nas nije bio ispostovan,u svetu jeste...takav je nazalost slucaj sa svim nasim uspesnim ljudima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online