Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.06.2011.
11:55
Vestionline, Press A

Gvardiola daje igrače Crvenoj zvezdi!

Trener crveno-belih Robert Prosinečki zakazao je sastanak sa trenerom Barselone, inače dobrim prijateljem i bivšim saigračem, da bi ga ubedio da barem jednog igrača iz B tima šampiona Evrope pošalje na pozajmicu na "Marakanu".

Naime, Prosinečki uskoro odlazi na odmor u Španiju kod sestre koja živi u Ovijedu, a u sklopu tog puta odigraće humanitarnu utakmicu u Barseloni i sastati se sa starim prijateljem Gvardiolom.


On će pokušati da ga ubedi kako se njegova filozofija igre ne razlikuje previše od one koja se gaji u čuvenoj "La Masiji", Barsinoj fudbalskoj školi, i da bi nekom od talentovanih igrača, koji još nisu stasali za nastupe na "Kamp nou", koristio jednogodišnji boravak na "Marakani".

Koliko je Prosinečki cenjen u Barseloni govori i podatak da je katalonski klub specijalno za njega poslao privatni avion koji će ga iz Zagreba prebaciti u Kataloniju.

Prosinečki juče nije želeo da otkriva svoje planove, samo je kratko poručio da o pojačanjima ne želi da priča pre nego što vidi ko će napustiti klub.

"Ne mogu ništa da pričam o pojačanjima u ovom trenutku. Da vidimo prvo ko će napustiti klub", bilo je sve što je rekao Robert Prosinečki.

Nema sumnje da bi Pep Gvardiola izmamio osmeh na lice dugogodišnjem prijatelju Robertu Prosinečkom ukoliko bi u Beograd poslao, na primer, Džonatana Sorijana. Reč je o 25-godišnjem napadaču koji je u 60 mečeva za Barselonu B postigao 49 golova. Još bolji učinak imao je u mladoj reprezentaciji Španije, za koju je u četiri meča postigao osam golova. Bingo sa „Kamp noua" predstavljali bi i defanzivac Serhi Gomez (19), centralni vezista Karlos Karmona (23) ili krilo Saul (23). Drugi tim Barselone se ove sezone uspešno takmičio u drugoj španskoj ligi, prema ostvarenim rezultatima mogao je da se bori i za Primeru, ali nema pravo igranja u najvišem rangu španskog fudbala.


Inače, Crvena zvezda će u narednih nekoliko dana tražiti pojačanja i sa druge strane Atlantika. Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić otputovao je juče u Brazil da bi uveličao oproštajni meč Dejana Ramba Petkovića i doveo dugo najavljivana pojačanja. Pred vratima "Marakane" je plejmejker Flamenga Vinicijus Pašeko, ali na Adžićevom skeneru biće jedan levokrilni fudbaler i štoper. Ključnu ulogu, kao i zimus, trebalo bi da odigra Dejan Rambo Petković.

"O pojačanjima treba da priča sportski deo. Ipak, verujem u izbor Dejana Ramba Petkovića, koji nam je preporučio Evandra i Borhu. Kao i vi, i ja jedva čekam da se iz Brazila vrati Ivan Adžić", rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

On nije želeo da govori o planiranom budžetu za letnji prelazni rok, uz opasku da će rukovodstvo Crvene zvezde "da se snađe". 

Koga bi sve Gvardiola mogao da pošalje u Beograd:
Džonatan Sorijano 25 godina napadač
Serhi Gomez 19 godina štoper
Karlos Karmona 24 godina krilo
Saul Perez 25 godina krilni napadač
Martin Montoja 20 godina desni bek
Armando Lozano 26 godina štoper

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online