Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.05.2011.
12:02
M. S. A

Vidić u ekipi svih vremena!

Ser Bobi Čarlton objavio svoj idealan tim "crvenih đavola", u kome su se iz sadašnje generacije našli samo Nemanja Vidić i Rio Ferdinand.

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand

Kraj sezone i rekordna, 19-titula prvaka Engleske, povod su za medije na Ostrvu da iz dana u dan dele hvalospeve ekipi Mančester Junajteda. U "osrednjem" timu, koji su i sami igrači "crvenih đavola" potcenili na početku sezone (Vejn Runi pretio da će otići jer klub ne ulaže u pojačanja, pa se ovih dana javno izvinjavao), u prvi plan iskočio je - Nemanja Vidić (29).


Srbin je maltene slučajno postao kapiten, Aleks Ferguson mu je dodelio traku jer se Rio Ferdinand povredio, Geri Nevil penzionisao, Rajan Gigs ostario i nije bio spreman za svaki meč, a Vejn Runi nezreo da bude vođa.


Već posle par meseci ser Aleks je izjavio da je Srbin igrama i ponašanjem potvrdio da je idealan za tu ulogu, a legendarni Gigs dodao da je Vidić lider kakvi su u novijoj istoriji Junajteda bili samo neponovljivi Erik Kantona i prgavi Roj Kin.


Reprezentativac Srbije je pre nekoliko dana, drugi put u karijeri, proglašen za najboljeg igrača Premijer lige u izboru generalnog sponzora takmičenja, kompanije Barklajs, a u sredu je dobio još jedno priznjanje. Možda i veće od brojnih titula i pehara. Bobi Čarlton, najveća legenda engleskog fudbala i kluba sa Old Traforda, uvrstio je Vidića u Junajtedov "tim svih vremena". Ovaj 73-godišnjak, koji je preživeo minhensku tragediji 1958. i deset godina kasnije doneo "crvenim đavolima" prvu titulu prvaka Evrope (1968. na Vembliju protiv Benfike 4:1), oduševljen je tandemom Vidić - Ferdinand. 

Ser Bobi Čarlton

Čarlton je za tiražni "Dejli Mejl" sastavio svoj idealan tim Mančester Junajteda, a iz današnje generacije u njegovom izboru našao se samo pomenuti tandem.


Dakle, ni Vejn Runi, koji nedeljno zarađuje skoro 300.000 evra, ni Rajan Gigs, koji je zajedno sa Fergusonom osvojio 12 titula Premijer lige, već Rio Ferdinand i Nemanja Vidić!

"Imali smo tokom bogate istorije zaista fantastične centralne bekove, ali ova dvojica čine najbolji par od svih", istakao je Bobi Čarlton.


Legendarni fudbaler, koji je 1994. godine dobio titulu ser, opredelio se za sledećih 11 igrača, a uslov je bio da među njima bude i on sam:
Peter Šmajhel - Rodžer Birn, Nemanja Vidić, Rio Ferdinand, Toni Dan - Dankan Edvards, Brajan Robson, Bobi Čarlton - Erik Kantona, Denis Lou, Džordž Best.

Rezerve Runi, Gigs i - Ronaldo
Ser Bobi Čarlton je objavio i imena rezervi, među kojima su pomeniti Runi i Gigs, te golman Edvin van der Sar, Denis Irvin, kao i Portugalac Kristijano Ronaldo, sadašnji golgeter Real Madrida!

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.05.2011. 17:19
bravo za vidica. malo li je...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online